Kovanen junnuille: Tule sellaisena kuin olet!

Lukon puolustaja Tommi Kovanen on selättänyt vatsataudin ja palaa kokoonpanoon huomenna Bluesia vastaan. Nuori Roni Viirlas on pelannut niin hyvin, että voi pitää paikkansa joukkueessa.

Tällä viikolla Lukossa debytoi kolme junnua: Viirlas, Jere Friberg ja Oskari Setänen (tosin vain rankkarikisan verran). Nuoret tuovat varmaan uutta ja erilaista energiaa liigaryhmään?

- Mulle on jokapäiväistä, että on junnuja ympärillä, sanoo Lukon kokenein pelimies Kovanen.

- Hyviä poikia on pukukoppiin tullut, olemme heistä ylpeitä. Uskon, että kauden mittaan tulee vielä muitakin näyttämään taitojaan. Se on hieno juttu koko Raumalle.

Kovasen mielestä on tärkeää, että vanhemmat pelaajat ottavat nuoret vastaan oikalla tavalla.

- Joukkueesta pitää tehdä paikka, jossa nuoret uskaltavat pelata rohkeasti. On annettava tilaa ja tukea, että junnut voivat tulla sellaisina kuin ovat.

Eilen Turussa Josef Straka sai mailasta näpeilleen niin, että on sairaslistalla kuukauden päivät. Tänään pelaajalle laitettiin kipsi käteen ja Straka joutuu tekemään lähiviikot pelkkiä oheisharjoitteita.

Tsekkisentterin jäätyä TPS-pelissä pois esimerkiksi Charles Bertrand nousi esiin ja pelasi kauden parasta kiekkoaan.

- Kiva nähdä, että Charles oli valmis ottamaan luottoa vastaan. Hän oli tarmoa täynnä koko ajan. Harmi, että laukaus osui taas tolppaan. Charles ansaitsisi maalin, sanoo Lukon valmentaja Juha Vuori.

Setäselle soviteltiin jo sankarinviittaa, kun hän pilkkukisassa torjui kahdesti.

- Lähellä oli, ettei maalivahdin vaihto onnistunut, tuumaa Vuori.

Niinpä, Justin Azevedon yritys kolahti yläputkeen.

Lauantain kohtaamisessa TPS teki saman tempun. Se arpa voitti, kun Ville Hostikka torjui Palloseuralle lisäpisteen.

- Yllättävän hyvin tuo näyttää toimivan. Toinen maalivahti on pelannut jo 65 minuuttia, mikä voi näkyä reaktionopeudessa. Silloin kylmä maalivahti voi olla parempi, analysoi Vuori.