Kovasen pelit pelattu

Rauman Lukon puolustaja Tommi Kovanen joutuu lopettamaan peliuransa lääkärin määräyksestä. Kovasen mukaan häntä hoitava neurologian lääkäri ilmoitti yksiselitteisesti, ettei Kovanen voi enää pelata peliäkään. Asiasta kertoivat Rauman Lukon nettisivut.

- Päätös on pakko hyväksyä. Nyt täytyy vain keskittyä tekemään töitä sen eteen, että toipuisin mahdollisimman hyvään kuntoon, 38-vuotias Kovanen sanoo.

- Olisin halunnut jatkaa pelaamista ja päättää urani siellä, missä olen kokenut ehkä koko urani parhaat hetket eli Lukossa, jatkaa Kovanen.

- Rakastan kaikesta huolimatta jääkiekkoa edelleenkin ja toivon mukaan pystyn olemaan pelissä jossain muodossa mukana myös tulevaisuudessa. Kiitos kaikille eli niin joukkuetovereille, seuroille kuin vastustajillekin siitä, mitä olen saanut tähän mennessä kokea, hän sanoo.

Tommi Kovanen osaa löytää lopettamisestaan myös huumoria.

- Tämä on elämäni ensimmäinen pelikielto. Se ei kuitenkaan tullut tuomareilta, vaan lääkäreiltä.

Tommi Kovanen ehti pelata SM-liigassa kaikkiaan 504 ottelua runkosarjassa ja 42 pudotuspeleissä. Tehopisteitä syntyi runkosarjassa 176 (44+132) ja pudotuspeleissä 10 (4+6). Kovanen juhli Suomen mestaruutta keväällä 2011 HIFK:n riveissä.

Rauman Lukossa Kovanen pelasi kausien 2009-10 ja 2012-13 aikana 129 ottelua tehoin 20+47.