Kovassa kevätvireessä oleva työmies jatkaa Lukon paidassa - "Tekee arvokasta työtä joukkueen eteen"

Heikki Liedes kiihdyttää jatkossakin Lukon paidassa. Kuva: Jussi Hietikko

Käsivamma laittoi Heikki Liedeksen kuukaudeksi sivuun, mutta duunarilaituri palasi kaukaloon parahiksi kauden tärkeimpien pelien kynnyksellä. Ja missä vireessä.

Ensin kaksi maalia Ilveksen verkkoon runkosarjan päätöspelissä. Sitten 1+1-tehot pudotuspeliavauksessa, ja puolivälieräpaikan Lukolle varmistaneessa pelissäkin yksi maalisyöttö.

Kaiken lisäksi miehen avut ovat muualla kuin maalinteossa. Liedes kellottaa illasta toiseen kovia, jopa yli 22 minuutin peliaikoja.

– Hän on erittäin tärkeä pelaaja, joka tekee arvokasta työtä joukkueen eteen. Heikki tuo joukkueeseen paljon erityisosaamista, kuten vahvaa alivoimapelaamista ja luisteluvoima, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kuvailee tiedotteessa.

Fiksumpi kuin koskaan ennen

Lukko haluaa hyötyä Liedeksen erityisosaamisesta myös tulevaisuudessa. Hänen kanssaan on tehty kahden vuoden jatkosopimus, eli 26-vuotias hyökkääjä pysyy sinikeltaisissa kevääseen 2021 saakka.

– Tällä kaudella ei tulosta ehkä ole tullut aivan samalla tavalla kuin viime vuonna, mutta koen menneeni pelaajana eteenpäin. Pelaan nyt kokonaisvaltaisesti paremmin ja fiksummin kuin koskaan aiemmin, Liedes pohtii.

Viime kaudella Liedes niittasi kymmenen kertaa kiekon vastustajan verkkoon. Lähes kolmannes maaleista syntyi yhdellä rysäyksellä, sillä Liedes viimeisteli hattutempun KooKoon verkkoon.

Suoritus toi lempinimen Superhessu. Tämän kauden runkosarjatehot olivat 6+6=12.

– Uskon, että Heikki pystyy kehittymään vielä entisestään. Hän kykenee kehittämään omaa tehokkuuttaan ja hyökkäyspään pelaamistaan. Näemme hänessä monipuolisen, moneen erilaiseen rooliin soveltuvan pelaajan, Sahlstedt luonnehtii.

Matkalle mahtui keikka KeuPaankin

Liedes pelaa Lukossa kolmatta kauttaan, mutta matkan varrella vauhtia on pitänyt hakea Mestiksen KeuPastakin.

Ennen Rauman-vuosiaan Liedes pelasi liigakiekkoa KalPassa ja HPK:ssa. Uralle mahtuu myös kahden vuoden Pohjois-Amerikan-keikka, sillä nuoruudessaan mies kävi katsastamassa myös USHL-kaukalot Tri-City Stormin miehenä.

– Paljon olen tehty töitä sen eteen, että olen mennyt pelaajana eteenpäin. Totta kai myös aiempien vuosien työkin on alkanut kantaa hedelmää, Liedes miettii.

– Tykkään siitä pitkäjänteisestä tekemisestä, mitä Lukossa painotetaan. Olen henkilökohtaisesti rakentanut uraani samalla tavalla. Aika pitkän tien olen saanut käydä, että olen ylipäätään päässyt pelaamaan liigassa, ja näin hyvässä joukkueessa ja hyvässä roolissa.