Kristian Pospisil aloitti ja lopetti maalinteon Helsingissä – Lukolle makea jatkoaikavoitto Ville Peltosen kotidebyytissä: "Näki, että Lukko oli tullut pelaamaan"

Lukko kukisti HIFK:n jatkoajalla maalein 2-3.

Keskiviikkona nähtiin ensimmäistä kertaa seitsemään vuoteen, kun Ville Peltonen marssi kotiottelussa HIFK:n vaihtoaitioon. Edellisellä visiitillä mies oli joukkueen kapteeni, nyt päävalmentaja. Puitteet paluulle olivat kunnossa, sillä vastustajaksi helsinkiläisten kotiavaukseen asettui hallitseva Suomen mestari Rauman Lukko.

Pitkästä aikaa hallissa oli myös yleisöä, vaikkakin rajoitetusti. Alueellisten koronarajoitusten takia HIFK sai ottaa Nordenskiöldinkadun 8 200 hengen kapasiteetista käyttöön tasan puolet.

Ainuttakaan lippua ei jäänyt käyttämättä, eli ottelu oli loppuunmyyty.

– Kyllä me vähän tiesimme tilanteen, kun tänne tulimme. IFK:lla eka kotipeli, ja kuulutettiin, että on loppuunmyyty. Se on hieno asia, että saadaan yleisöä takaisin halliin. Kyllä pelaajat sen aistivat, Lukon päävalmentaja Marko Virtanen niputti pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa.

Yleisö sai nähdäkseen jännittävän ja tasokkaan liigakamppailun, mutta sen lopputulos jätti helsinkiläisittäin toivomisen varaa.

Illan suuri sankari oli Lukon slovakkihyökkääjä Kristian Pospsil, joka aloitti ja lopetti maalinteon Stadin illassa. Hän tykitti kovalla lämärillä jatkoaikaratkaisun ajassa 60.50, joten Lukko haki vierasvoiton maalein 2–3 (1–1, 1–1, 0–0, 0–1).

– Kyllä oli hienoa, kun yleisö on hallissa taas. Se luo tunnetta, ja mun mielestäni pelissäkin oli tunnetta. Vähän läikkyi, mutta ei pahasti, HIFK:n kapteeni Teemu Tallberg sanoi C Moren haastattelussa.

– Näki, että Lukko oli tullut pelaamaan.

Pospisil aloitti ja lopetti

Ilta alkoi raumalaisittain näyttävästi, kun Pospisil vei keltapaidat johtoon jo pelin kuudennella minuutilla. Tilanteessa sentteri Julius Mattila karkasi läpiajoon, mutta haki vielä taustalta nousseen Pospisilin, joka ampui kiekon Michael Garteigin vartioimaan HIFK-maaliin.

HIFK sai kuittinsa erän lopulla ylivoimalla, kun Teemu Tallberg sohi Olli Palolan ohjauksen paluukiekon maaliin. HIFK julkaisi keskiviikkona Tallbergin kahden vuoden jatkosopimuksen, ja mies juhlisti diiliään näyttävästi. Toisen erän alussa hän viimeisteli illan toisessa erässä.

Samassa erässä iski kuitenkin myös Lukon kapteeni. Anrei Hakulinen ryöväsi keskialueella kiekon Rony Ahoselta, kiihdytti läpiajoon ja sijoitti kiekon Garteigin hanskapuolelta verkkoon.

– Vähän helposti annettiin ne kaksi maalia vastustajalle. Harmittavia tapaturmia, mutta annettiin ne, Tallberg näki.

HIFK:n maali hylättiin haastolla

Päätöserässä Tallberg teki vielä esityön, kun Otto Paajanen ampui kiekon Lukon maaliin. Osuma kuitenkin hylälttiin Lukon haaston jälkeen, sillä tilanteessa Sebastian Dyk törmäsi raumalaisten maalivahtiin Lassi Lehtiseen.

Hieman erän puolivälin jälkeen Lukko sai rangaistuslaukauksen, kun Joonas Lyytinen koukki läpiajoon päässyttä Mikko Petmania. Petman ampui rankkarin itse, mutta Garteig pysäytti rannelaukauksen kilvellään, joten varsinainen peliaika ei riittänyt voittajan löytämiseen.

– Vastustaja paineisti kovin ja oli aktiivinen molempiin suuntiin. Meillä oli vähän vaikeuksia omien rytmiemme kanssa, Virtanen totesi.

– Me opetellaan nyt rytmejä. Meille on tullut tässä vastaan hyvin erityylisiä joukkueita, ihan laidasta laitaan. Välillä on tullut trap-joukkueita, välillä kovaa paineistavia. Siinä ollaan matkalla.

Koivistoinen sivussa

Keskiviikkona jäi vielä näkemättä yhden Lukon mestaruuden pääkapellimestarin eli keskushyökkääjä Eetu Koivistoisen debyytti vanhaa seuraansa vastaan.

Pudotuspelien parhaan pelaajan Jari Kurri -palkinnolla keväällä palkittu Koivistoinen oli harjoitusotteluissa HIFK:n paras pistemies, mutta nyt hän on loukkaantuneena. HIFK:n tiedotteen mukaan miehen odotetaan olevan pelikunnossa 1–2 viikon kuluttua.

Lukolta puolestaan puuttui keskiviikkona Thomas Gregoire, jonka pelikuntoa tarkkaillaan päivä kerrallaan.

Tällä viikolla Lukko pelaa vielä kaksi ottelua. Perjantaina ohjelmassa on kotipeli Kärppiä vastaan, ja lauantaina tie vie Turkuun TPS:n vieraaksi.