Kristian Pospisilin pelit Lukossa pelattu – "Tämä oli pitkän harkinnan tulos"

Kristian Pospisil siirtyy Sveitsiin. Kuva: Jussi Hietikko

Kristian Pospisilin ja Rauman Lukon tiet erkanevat. Pospisilin Lukko-sopimus on purettu, ja slovakkihyökkääjä siirtyy sveitsiläiseen HC Davosiin.

– Suuret kiitokset Kikolle näistä vuosista. Hän oli yksi tärkeä palanen mestaruusjoukkueessa ja siksi hän on aina Lukko-yhteisön sydämissä. Harmi, että tällä kaudella yhteistä säveltä emme hänen kanssaan löytäneet, urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kommentoi Lukon verkkosivuilla.

– Tämä oli pitkän harkinnan tulos. Tämä on mielestämme oikea ratkaisu niin Lukon kuin Kristiánin uran kannalta.

Kuluva kausi oli Pospíšilin kolmas Lukon väreissä. Hän pelasi sinikeltaisissa 111 Liigan runkosarjapeliä ja yhdeksän pudotuspeliä sekä kolme CHL-ottelua. Kirkkaimmaksi Rauman-muistoksi miehelle luonnollisesti jäi kevään kultajuhlat.

– Minun on vaikea lähteä Raumalta, sillä viimeiset kaksi ja puoli vuotta olivat erityistä aikaa minulle. Toisaalta olen innoissani Davosiin lähtemisestä, toisaalta olen hyvin ikävissäni lähdöstä. Lukko antoi minulle tilaisuuden näyttää, että minusta on ammattilaiskiekkoilijaksi. Kiitos kuuluukin kannattajille, Lukon organisaatiolle ja joukkuekavereille, jotka auttoivat minua kasvamaan ja menestymään. Kanada-maljan nostaminen tulee olemaan minulle elinikäinen muisto, Pospíšil sanoo.