Kuka soittaa torilla?

Satakunnan Kansa 19.10.2014.​
Satakunnan Kansa 19.10.2014.​

Lukko on aloittanut Liigakauden juuri niin vakuuttavasti – tai jopa vakuuttavammin – kuin syksyn kausiennakoissa povattiin. Jopa seuran sisällä on alettu uskoa ja haluttu tunnustaa, että mestaruus on mahdollinen. Ja myös tavoite. #Tiedän-slogan on tästä uskosta ja tavoitteesta selkein esimerkki.

”Seuraavaksi torijuhlat Raumalla”? luki lähes aukeaman levyisessä Satakunnan Kansan otsikossa sunnuntaina.

Seuraavaksi? Torijuhlat? 

No, ei ehkä tällä tai ensi viikolla mutta tämän tai seuraavan almanakan aikana kuitenkin. Kahdeksan palstan levyinen pääjuttu perkasi sinikeltaisen sarjakärjen hurjan syysvireen syitä ja salaisuuksia ja otti otsikossa todella tukevan etunojan kevättä kohti. Kysymysmerkin kera toki.

Lukon alkukausi on todellakin ollut niin vakuuttava, että torijuhlat ovat täysin mahdolliset? Pessimisti keksii kiekkoämpärillisen verran syitä siihen, että juhlia ei nähdä. Mutta mitä jos nähdäänkin? Entä sitten, jos tukeva etunoja johtaa onnistuneeseen telemark-alastuloon? Mitä Raumalla sitten tehdään?

Jopa Lukon päävalmentaja Risto Dufva nosti esiin, ettei pikkukaupungin isoa seuraa ole koettu samalla lailla sympaattiseksi kuin yli tuplasti isomman naapurikaupungin Ässiä. Ja niinhän se on. Aina kun Ässät pärjää, se herättää valtakunnankin mittakaavassa melkoisen massiivisesti sympatiaa. Ässille on tullut likimain perinteeksi kyntää menestysjaksojen välillä syvällä ja saada koko kaupungin tuki taakse kun kerran seitsemässä vuodessa kulkee.

Entä sitten Lukko?

Vaikea sanoa. Lukko ei ole SM-liigan historiassa voittanut mestaruutta kertaakaan, ainoasta finaalipaikastakin tulee ensi keväänä kuluneeksi 27 vuotta, eikä sinikeltainen seura ole viimeisen 30 vuoden aikana liiemmin juuri kyntänytkään.

Kyntöpuuhia ei nähdä tänä syksynäkään muuta kuin Euran ja Säkylän sokerijuurikaspelloilla, mutta mestaruusjuhlat saatetaan kauden päätteeksi nähdä. Lukko on tasaisen vauhdin taulukolla yli 120 pisteen vauhdissa. Sillä saldolla on yleensä saanut alkaa suunnitella torijuhlia.

Ja jos juhlat 51 vuoden odotuksen jälkeen järjestetään, niiden on syytä olla komeat. Jos nyt hypätään muutaman kannon, kiven ja haasteen yli ja mennään suoraan niihin torijuhliin, niin yksi kysymys on ylitse muiden. 

Mistä Raumalla löytyy tarpeeksi nimekäs bändi niihin kansanjuhliin?