Kultaa myös kultakurkulle – Lukko halusi luovuttaa mestaruusmitalin radioselostaja Risto Leinolle

Risto Leino on nyt vuosimallin 2021 SM-kultamitalin omistaja. Kuva: Elmeri Elo/AOP

Jääkiekon Suomen mestaruuden voittanut Rauman Lukko on jakanut kultamitalejaan muillekin kuin joukkueen jäsenille. Positivisen yllätyksen koki muun muassa paikallinen selostajalegenda Risto Leino.

– Se tapahtui noin klo 11.10 Valtakadun varrella Puistokahvilaa vastapäätä. Rauman Lukon markkinointijohtaja Mikael Eklöf kysyi radiohaastattelun jälkeen, onko mulla kiire, hänellä olisi autossa yksi juttu. Luulin että pullo kossua, Leino tunnelmoi hetkeä Facebook-päivityksessään.

Kossupullovitsi oli viittaus hänen selostukseensa ratkaisevassa finaalissa, jossa kultahuuman hetkillä Radio Ramonan kiekkotulkki kyseli kossun perään.

– En jää sanattomaksi juuri koskaan. Nyt jäin taas. Mikke kertoi, että Rauman Lukko halusi antaa minulle mestaruusmitalin. Ei pelkästään ikimuistoisen kauden myötä, vaan kaikkien näiden kiekkoradiovuosien työstä ja sen merkityksestä raumalaiselle kiekkoyhteisölle, Leino kertoi.

– Miten tähän voi vastata? Minusta ei tullut urheilijaa. Eikä muusikkoa. Tavallisena oman kaupunkini poikana minusta tuli tulkki. Ääni Rauman Lukon pelatessa jääkiekkoa. Poika, jonka tunne on usein isompi kuin järki.

Mikael Eklöfin mukaan Lukolla on oikeus jakaa tietty määrä mitaleja myös joukkueen ja seuran ulkopuolelle.

– SM-liiga jakaa joukkueelle maksimissaan 45 mitalia. Lisäksi seuralla on lupa teettää tietty määrä niin sanottaja replika-mitaleja, jollaisen "Ripakin" sai. Niitä on ollut tapana antaa seuran vakituiselle henkilökunnalle sekä muutamille muille seuran katsomille tahoille, jotka ovat olleet tärkeä osa mestaruutta, Eklöf taustoittaa.

– "Ripahan" on virallisesti katsottuna toimittaja, mutta jokainen raumalainen ymmärtää, mikä on hänen merkityksensä Lukolle.

Juttua päivitetty 2.7.2021 kello 20.39. Lisätty Mikael Eklöfin kommentit. 

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Sinikeltainen ääni ei vaikene – "Kaunistelematta, mä rakastan tätä duunia"

Katso ja kuuntele Risto Leinon tunteikas loppuminuuttien selostus: "Nyt on pakko vähän kerätä... missä sitä kossua on? Aivan käsittämätön tunne, ei tällaista olekaan"

Kultakurkku Risto Leinolla kova kiekkopäivä – miten miehen ääni kestää Äijänsuon selostuskopissa asumisen?

Tuttu mies jatkaa radioaalloilla – Ramonan Risto Leino muistelee mieleenpainuvimpia hetkiä 20-vuotisella jääkiekkoselostajan urallaan