Kultakypärä riemuitsi yllätysratkaisijasta - "Melkein rupesi naurattamaan"

Ankaran vääntämisen takana on ratkaisu ilta toisensa jälkeen JYPin ja HPK:n välisessä puolivälieräsarjassa, mutta pudotuspeleissä humpan juoni on selkeä. Niin kauan pelataan, kunnes toisella on enemmän maaleja kuin toisella.

Viidennen ottelun jatkoeräratkaisu oli kovasti tutunnäköinen. Takavuosina playoffin jatkoaikaosumia kiskoi keväänä jos toisenakin muuan Mikko Viitanen, nyt kellot pysäytti kaimansa Kuukka.

3-2 -syntyi hirmulämärillä B-pisteen kaarelta, kun maalin edustalla oli väkeä kuin Jyskän pysäkillä. JYP siirtyi ottelusarjassa 3-2 -johtoon ja välieräpaikka on sille katkolla perjantaina Rinkelimäellä.

- Ei ollut todellakaan mikään helppo peli, huokaisi kaksi ensimmäistä JYP-maalia laukonut kultakypärä Antti Suomela.

- Mutta sitten tapettiin jatkoajalla neljän minuutin jäähyä ja esiin astui maalintekijä Mikko Kuukka, Suomela myhäili.

- Melkein rupesi naurattamaan. Että kaikista äijistä se on juuri "Kuke", joka tekee, hän vielä velmuili.

Kuukka oli tehnyt maalin edellisen kerran kaudella 2013-14 Bluesin riveissä. Pudotuspeleissä osuma oli laatuaan ensimmäinen.

- No... Tärkeintä, että joukkue voittaa. Mutta olihan siitä edellisestä hetki vierähtänyt. Aika hyvään paikkaan tuo tietysti tuli, Kuukka kuittasi tyynesti.

- Tuskin kovin moni oli veikannut, että minä teen tämän ottelun voittomaalin, hän virnisti.

Vaikka JYP oli lopulta se, joka Hippoksella riemuitsi, olisi tämänkin kamppailun voinut voittaa kumpi tahansa joukkue. Kuten neljä aiempaakin. Rinkelinmäen perjantai-iltaan on kehitteillä todella playoff-kiimainen näytelmä.

Ja kaiken järjen mukaan myös äärimmäisen tasainen, jälleen kerran.

- Yhdeksän kertaa on tällä kaudella pelattu HPK:ta vastaan ja ovat käytännössä kaikki olleet maalin pelejä. Miksikäs se siitä muuttuisi, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen totesi.

Jobinpostia JYP sai jo ottelun alkuminuuteilla, kun Ossi Louhivaara loukkasi ilmeisesti polveaan taklattuaan HPK-pakki Henrik Forsbergia.

- Päivä kerrallaan seurataan, Virtanen kuittasi utelut Louhivaaran ennusteesta.