Kultamekko Leijonien kotiinpaluujuhlassa nosti Iida Vainion ryminällä somejulkkikseksi – tammikuun lopulla hän tulee Raumalle tekemään hyvää

Iida Vainio oli paikalla torstaina 12. tammikuuta järjestetyssä Urheilugaalassa. Tammikuun lopulla somejulkkis on tulossa Raumalle hyväntekeväisyystapahtumaan. Kuva: Tomi Natri/AOP

Lauantaina 28. tammikuuta Raumalla järjestettävän sometähtien hyväntekeväisyysottelun osallistujalistoihin on tullut muutama lisäys, Rauman Lukko kertoi torstaina sosiaalisen median tileillään. 

Common W:n joukkueeseen liittyvät Petra ”bertarr” Rothovius ja Otso ”Pontzo” Saano.

Made Me Do It puolestaan täydentyy Kalisto ”vainkalisto” Amudengilla ja Iida Vainiolla.

Nelikosta julkisuudessa on viime aikoina viihtynyt ainakin Vainio, joka nousi ryminällä sosiaalisen median julkkikseksi otettuaan lentokentällä Leijonien olympiakultajoukkueen vastaan kultaisessa minimekossa.

Vainio ei ole nähtävästi pistänyt julkisuudessa annettua povipommin titteliä pahakseen, vaan on sittemmin paistatellut harva se päivä otsikoissa.

Urheilun liepeiltä palstatilaa toi muun muassa Twitter-kina selostajakonkari Tapio Suomisen kanssa. Viestivääntö lähti liikkeelle ennen joulua KTP-Basketin ja Korihaiden välisen koripallo-ottelun tapahtumista. Länsi-Suomikin uutisoi tilanteesta, jossa KTP:n Brandon Tabb loukkaantui

Urheilutoimittajaksi tähtäävä Vainio kertoi Tabbin kutsuneen hänet otteluun. Suominen piti sen kertomista vapaa-ajan ja työasioiden sekoittamisena, ja siten epäammattimaisena. Vainio ja Suominen löysivät vielä seuraavan yön aikana somesovun, ja sairaalaan viety Brandon Tabbkin toipui pelikentille vielä saman vuoden aikana. 

Vainio toimi kuluneena syksynä SM-liigajoukkue SaiPan jälkipelien juontajana, mutta vetäjä on sittemmin vaihtunut. 

Torstaina Vainio oli paikalla Urheilugaalassa seuraamassa, miten Iivo Niskanen valittiin neljännen kerran Vuoden urheilijaksi. Gaalan yhteydessä kameroiden ja toimittajien edessä pyörähtänyt Vainio kertoi tulevaisuuden suunnitelmistaan. 

– Sen verran voin kuitenkin kertoa tulevaisuudestani, että muutan pian Espanjaan. Teen siellä yhteistyötä Aleksi Valavuoren kanssa, olen saanut hänen kauttaan työn Aurinkorannikolle, Vainio muotoili Seiskalle.

Raumalla 28. tammikuuta järjestettävän sometähtien hyväntekeväisyysottelun osallistujalistat. Kuva: Rauman Lukko