Kunnarien ilta kääntyi vieraille Otanlahdessa – "Olisi sekin kiva, jos joku olisi joskus mun edessänikin"

Iina Lehtinen otti ratkaisijan roolin Otanlahdessa ja löi Feran lopulta kumoon.

Huippukotiuttaja Janette Lepistön puuttuminen syö auttamatta Lapuan Virkiä tehoja, mutta keskiviikkona Otanlahdessa hänen ruutuunsa löytyi täyttäjä.

Iina Lehtinen nappasi tahtipuikon käsiinsä, kun peli piti ratkaista. Ensin Lehtinen käänsi kahdella lyödyllä juoksulla avausjakson lapualaisille viimeisessä mahdollisessa paikassa eli neljännen vuoroparin tasoittavalla.

Uudelleen hän näytti lyöntivoimansa supervuoroparissa. Kakkosrajaan täräytetty lyönti painui läpi, Lehtinen kiersi kunnarin ja sai samalla tililleen kaksi lyötyä juoksua.

Kamppailu oli ohi, ja Virkiä pääsi juhlimaan 1–2 (3–4, 5–2, 0–3) -vierasvoittoa.

– Oli katsottu paikka, mutta sitä en tiedä, mitä tästä pelistä sanoisi. Todella paljon sattui ja tapahtui, paljon virheitä, Lehtinen summasi.

Lehtisen kunnari ei suinkaan ollut illan ainut, vaan samaan pystyi myös Feran ykköskärki Aino Tanhua, joka puhkaisi kolmospuolelta Virkiän kentän heti toisen jakson alkajaisiksi.

– Kunnari oli kiva lyödä, mutta olisi sekin kiva, jos joku olisi joskus mun edessänikin. Mutta tuo on mun roolini, Tanhua sanoi.

Tanhuan onnistuminen käynnisti raumalaisten hurmoksen, joka toikin kotijoukkueelle jaksovoiton. Virkiä pystyi kaventamaan peliä vielä aivan jakson lopussa, mutta Feran etumatka oli tukeva.

Kunnarinsa lisäksi Tanhua pystyi myös tuomaan kolme juoksua. Mailan varressa raumalaisista tehokkaimmat olivat lyöjäjokerit Eveliina Kesti kolmella ja Henna Suominen kahdella lyödyllä juoksulla.

– Tiukka peli oli, ja tunnettakin oli mukana. Selvästi molemmat joukkueet halusivat voittaa, Tanhua summasi.

Voiton vei lopulta Lapua, joka sai näin tappioputkensa poikki. Yhden tappioista ehti aiheuttaa Fera, joka kävi viime viikon sunnuntaina hakemassa vuorostaan Lapualta kahden pisteen arvoisen vierasvoiton.

– Tasaisia pelejä nämä ovat olleet, ja tilanteet ovat vähän vaihdelleet. Ensimmäinen jakso näytti siltä, että jotain voisi tullakin, mutta kaveri löi loppuun hyvät lyönnit. Se oli heiltä ansaittu jakso. Toinen jakso olikin sitten meidän peliämme, Feran pelinjohtaja Jyrki Pellonperä arvioi.

– Kun peli kääntyy tappioksi, niin se tietenkin harmittaa, mutta tällaisia nämä meidän pelimme nyt ovat. Sinne tänne ovat tilanteet vaihdelleet, ja lopussa ratkaistaan voittaja. Nyt se meni näin.

Alina Rosendahl jatkaa vuoden sopimuksella

Feran ensi kauden joukkueen palapelistä paljastui keskiviikkona jälleen yksi palanen. Alina Rosendahl, 19, jatkaa raumalaisseurassa vuoden sopimuksella.

Tällä kuadella Rosendahl on nähty muun muassa Kankaanpäässä pelatussa naisten Ykköspesiksen Itä–Lännessä. Seurajoukkuetasolla Rosendahl on pelannut sekä Feran superpesisjoukkueessa että Laitilan Jyskeen paidassa naisten Ykköspesistä.

Juttua muokattu kello 21.28: Rosendahl ei pelannut tyttöjen Itä–Lännessä Sotkamossa vaan naisten Ykköspesiksen vastaavassa arvo-ottelussa Kankaanpäässä.