Kurtis McLean vetää TuTon paidan ylleen

Kurtis McLean edustaa seuraavaksi TuToa. Kuva: Esa Urhonen

Kaksi tehokasta kautta Lukossa pelannut Kurtis McLean palaa suomalaisille kiekkokentille ainakin kahden ottelun ajaksi. McLean vetää ylleen Mestiksessä pelaavan TuTon paidan. 

Mikäli siirtopaperit saadaan kuntoon, 37-vuotias kanadalaissentteri edustaa turkulaisseuraa jo keskiviikon vierasottelussa KooVeeta vastaan.

- Aloite Kurtisin pelaamiselle tällä viikolla tuli mieheltä itseltään maanantai-iltana, TuTon urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola paljastaa tiedotteessa.

- Siirtoprosessi käynnistettiin välittömästi, mutta tarvittavissa paperitöissä menee aikansa ja emme voi olla täysin varmoja pelaako McLean vielä Tampereella.

McLean pelasi Lukossa kaudet 2009-11. Hän kokosi 102 runkosarjapelissä tehot 34+64=98.

Kaudella 2014-15 McLean nähtiin Jokereissa. Hän pelasi narrinutussa 20 KHL-peliä ja teki yhden maalin.

Kaksi viime kautta hän on edustanut itävaltalaista Graz 99ersia EBEL-liigassa. Lukosta lähtönsä jälkeen McLean on pelannut myös Sveitsissä SCL Tigersia, KHL:ssä Metallurg Novokuznetskia ja Medvesak Zagrebia, Saksassa Grizzlys Wolfsburgia sekä EBEL:ssä Vienna Capitalsia.

- Tällä erää on sovittu kahdesta seuraavasta pelistä ja maaottelutauon jälkeen katsotaan missä mennään, Aittola kommentoi.