Kuula lopetti Jyskeen putken – "Yksi piste on ok, kaksi olisi ollut ihanteellinen"

Laitilalaiset saivat Ylivieskasta mukaansa yhden sarjapisteen.

Ylivieskan Kuulasta tuli ensimmäinen joukkue, joka tällä kaudella pystyi kukistamaan Laitilan Jyskeen naisten Ykköspesiksessä.

Pisteittä laitilalaiset eivät silti lauantainakaan jääneet, vaan Kuula nappasi lopulta voiton kotiutuslyöntikilpailun kautta 2–1 (4–2, 5–6, 1–1, 3–2).

– Tiukka tappio, mutta pistekin lämmittää. Hyvätasoinen kärkipeli, Jyskeen pelinjohtaja Sami Mäki tiivisti.

Kuten jaksopelinä pelattavat pesäpallo-ottelut usein ovat, lauantain kamppailukin oli kaksijakoinen. Avausjaksolla peli vei kotijoukkue ja toisella jaksolla oli vieraiden vuoro.

– Ensimmäisellä jaksolla me olimme mailassa huonoja. Löimme pieniä, ja ne eivät uponneet, Mäki kertasi.

– Toisesta jaksosta olen ylpeä. Löimme kovia vaihtoja ja laadukkaita lyöntejä.

Toinen jakso tosin ei alkanut laitilalaisten merkeissä, sillä Kuulan Meeri Seppälä täräytti pallon takaa läpi kotiuttaen Pinja Salmelan, kiersi kunnarin ja tuli vielä Jenna Ahlholmin lyönnillä kotiin.

– Alkuun tuli lapsus, kun kopparimme kompastui. Ne saivat siitä heti kaksi juoksua, mutta tulimme vielä 3–0-tilanteesta ohitse, Mäki sanoi.

– Superissa olimme ehkä niskan päällä ja teimme juoksun, mutta sitten vastustaja sai kopinnostokupperin ja supervuoro meni 1–1. Kotarissa sitten vastustaja löi jäätäviä lyöntejä.

Jyskeen juoksut jakautuivat Ylivieskassa tasaisesti. Lotta Lindroos löi kaksi ja toi kolme, ja yhden juoksun pystyivät lyömään Alina Rosendahl, Erica Rosendahl, Emma Virtanen, Odessa Rinteelä, Iida Lastama ja Nelli Kilpi.

Nelli Mäenpää toi kolme ja Ida Mäenpää kaksi juoksua.

– Yksi piste on ok, kaksi olisi ollut ihanteellinen. Ekalla jaksolla olimme huonompia, toinen jakso oli meidän ja superissa olisi ollut paikka ottaa voitto.