Kuuselan maali riitti Tapparalle

Kristian Kuuselan maali riitti Tapparalle 1-0-voittoon Lukosta perjantain kärkikamppailussa. Kuusela iski voittomaalin ajassa 47.49 Olli Palolan ja Jarkko Malisen esityöstä.

Kuusela pääsi juhlimaan muutenkin, sillä perjantainen peli oli hänelle uran 700:s liigassa. Vuonna 2002 ensimmäisen pääsarjapelinsä pelannut 32-vuotias Kuusela on nyt tehnyt urallaan 419 tehopistettä (181+238) ja on aktiivipelaajien uratehoissa kolmantena Lukon Ville Vahalahden ja Pelicansin Jan Latvalan jälkeen.

Tasaisessa kärkiottelussa loistivat maalivahdit. Tapparan Juha Metsola kirjasi kauden kahdeksannen nollapelinsä 35 torjunnalla, ja Lukon Ryan Zapolski torjui 25 laukausta. Viikolla jo KalPan ja Kärpät nollanneen jenkkivahdin nollaputki ehti venyä yli 180 minuutin mittaiseksi.

Lukko joutui lähtemään otteluun kolhittuna, sillä raumalaisten riveistä olivat poissa Aaron Gagnon, Filip Riska, Ville Nieminen, Jerry Ahtola ja kokoonpanoon jo merkitty Joonas Komulainen. Komulaisen vammasta Lukolta ei herunut ottelun jälkeen tietoa, koska pudotuspelit ovat niin lähellä. Poissaolojen takia puolustajat Henrik Forsberg ja Antti Jaatinen pelasivat hyökkääjinä Lukon nelosketjussa.

– Tehtiin niitä asioita mitä sovittiin. Oli vähän tuuristakin kiinni, kumpi vie, Lukon päävalmentaja Risto Dufva sanoi.