Kuuskajaskarin leiri ennen omatoimisuusjaksoa

Rauman Lukon päävalmentaja Risto Dufva heittää aurinkolasit silmilleen ja lähtee kohti Tuki-Areenaa Äijänsuon koutsinkopistaan. Ensi viikolla joukkue leireileekin Kuuskajaskarissa ja sitten koettaa pelaajilla kuuden viikon omatoimisuusjakso.

Mitä joukkue siellä leirille tekee?

– Tehdään mitä tehdään. Ne on meidän omia juttuja. Jäällä käymme kuitenkin joka päivä. Nyt keväällä olemme olleet jäällä muutenkin normaalia enemmän, kiitos hienon Tuki-Areenan, Dufva vastaa.

– Aina pitää olla jotain uuttakin vanhojen ja hyviksi havaittujen juttujen lisäksi.

Leirille lähtee lähes koko joukkue. Rapakon takaa tulevat puolustaja Matt Generous ja uusi maalivahti Ryan Zapolskikin mukaan.

– Muutama pelaaja on leiriltä pois aiemmin sovittujen juttujen takia. Leirillä teemme jään ulkopuolisiakin juttuja. Siinä on hyvä paikka oppia tuntemaan toisiaan.

Irti arjesta

Risto Dufva ei aio sen kummemmin evästää pelaajiaan leirin jälkeiselle omatoimisuusjaksolle.

– Toiveena olisi, että jokainen pääsisi vähän irtautumaan arjesta. Kyllä pelaajat nykyään aika hyvin liikkuvat ja pitävät huolta itsestään. He ymmärtävät sen ja vastuunsa, Dufva luottaa.

Mitä tekee koutsi?

– Meillähän on helppoa, Dufva naurahtaa.

– Viikkoa ennen joukkueen kokoontumista alamme suunnittelemaan tulevaa. No, vähän on toki jo nyt suunniteltu.

Dufva aikoo itse suunnata kohti Saimaata, kun vapaa koittaa.

– Veneilyä ja mökkeilyä. Mikkelikin on jo tarpeeksi eksoottinen, sillä siellä ei kauden aikana ole paljon kerinnyt olla.

Yhdeksän harjoituspeliä

Elokuun alun Pitsiturnauksen jälkeen Lukko pelaa ennen kauden alkua yhdeksän harjoituspeliä. Näistä vain yksi on Raumalla, kun Vaclav Sykoran johdolla KHL-liigaan valmistautuva Lev Praha kera Justin Azevedon , Petri Vehasen ja Atte Engrenin vierailee Kivikylän Areenassa 7. elokuuta.

Lukko kohtaa myös Ässät Porissa, KHL-joukkue Sibirin Forssassa, Pelicansin Forssassa ja Bluesin jossakin.

– Pre-season -kauteen kuuluu myös viikon leiri Sveitsissä. Siellä on ohjelmassa muun muassa Petteri Nummelin jäähyväisottelu Luganossa. Siitä tulee hieno reissu, Dufva makustelee.

Reissulla elokuun lopulla kohdataan myös Ambri ja Kloten.