Kymmenen ottelua se otti, että Pallo-Iiroille tuli ensimmäinen pistemenetys – kapteeni lensi Porin paikallisväännössä pihalle

Markus Babbin soolo pelasti sarjakärjelle tasapelipisteen.

| Päivitetty

Markus Babb nosti Pallo-Iirot tasoihin Porissa. Kuva: Juha Sinisalo

Kymmenen ottelua se otti, että joku vastustaja sai Pallo-Iiroille aikaiseksi ensimmäisen pistemenetyksen tämän kauden jalkapallon Kolmosessa. Raumalaisten tappiosarake näyttää silti edelleen nollaa, sillä Toejoen Veikot onnistui venymään sarjakärjen kanssa tasapeliin maalein 1–1 (1–0).

Peli oli Iiroille vaikea, ja entistä vaikeammaksi se muuttui 22. minuutilla, kun Joonatan Tuovinen pääsi nikkaamaan kulmapotkusta kotijoukkueen johtoon.

– Kyseessä oli meille eka luonnonnurmipeli, ehkä märkä ja epätasainen kenttä aiheutti normaalia enemmän harhasyöttöjä. Ina oli passiivisuutta ja ina en tiedä mitä, mutta meillä oli toimintaa vastoin pelitavan malleja, Iirojen päävalmentaja Kimmo Hörkkö kertasi.

Hattuun voittoputki ei ollut noussut.

– Ei se mitään läpsyttelyä ollut, kyllä me ihan yritimme.

Yritys palkittiin 86. peliminuutilla Markus Babbin tekemällä tasoituksella. Laitapuolustajan menoa ovat hidastaneet varusmiespalvelus ja nilkkavaivat, mutta nyt juoksukone peippaili kevyesti pari vastustajaa.

Käteen olisi voinut jäädä Toejoelta pyöreä nollakin, sillä 84. minuutilla Iirojen kapteeni Otto Schultz ajettiin toisella varoituksella ulos.

– Se tapahtui kauemmalla sivurajalla, mutta päättelisin, että se oli jälkipelistä. Keskisektoria täytyy miettiä ensi peliin uudelleen, sillä Schultzin lisäksi Miikka Pertolan varoitustili tuli täyteen, Hörkkö kertoi.

Iirot kohtaa juhannusviikon keskiviikkona vielä kotikentällä PIF:n kakkosjoukkueen. Sitten onkin aikaa harjoitella, sillä sitä seuraava peli on vasta yli kuukauden päästä (29.7.) Pitsiyön spesiaali Maskua vastaan.