Laajalla rintamalla tehoja latonut SalBa aloitti Divarin voitolla - Joonas Tommila tehtaili hattutempun

SalBa aloitti divarikauden voitolla 230 katsojan silmien edessä. Kuva: Jere Grönberg

Rauman SalBan kausi salibandyn Divarissa lähti Kauppikselle saapuneiden 230 katsojan mieliksi käyntiin onnellisissa merkeissä.

Vaikka sipoolainen ÅIF kaatui selkein lukemin 9-2, turhan nopeita johtopäätöksiä neljä viimeistä kautta liigassa pelanneen SalBan ylivoimasta ei kannata kuitenkaan tehdä.

25 kertaa torjunut maalivahti Aleksei Kohtala, 19, oli nimittäin ÅIF:aa vastaan raumalaisten parhaita pelaajia.

- Kaveri oli ainakin valmiimpi ja ansaitsi voiton. Kun SalBa nakutti meidän maalin edestä viisi maalia, niin kyllä me vähän lampaita tänään oltiin, ÅIF:n kapteeni Miro Herlin totesi. 

Uudistunut SalBan joukkue esitteli kotiyleisölle liudan uusia tai viime kausina pienempään rooliin jääneitä tehomiehiä.

Heitä olivat muun muassa hattutempun tehnyt Joonas Tommila (3+0), Jan-Erik Aaltonen (2+0), Valtteri Ahtiainen (2+0), Eemeli Mustamäki (0+2) ja Joona Lehtoniemi (0+2). 

Lisäksi tehoja kirjattiin tutuille runkomiehille Joni Peltolalle (0+3), Veli Peltoselle (0+2) ja Mikko Viitaselle (1+0). 

- Jos puolustamme noin hyvin, että päästämme kaksi, niin silloin yleensä pitäisi nämä pelit voittaa. Peitto- ja kaksinkamppailupelaamiseen täytyy olla tosi tyytyväinen. Siellä on kuitenkin nuoria jätkiä, jotka ovat aikaisemmin pelannut jotain ihan muita sarjoja, SalBan päävalmentaja Petri Seppinen tiivisti.