Laaksonen ampui HC Satakunnan välieriin

HC Satakunta laittoi heti Suomi-sarjan pudotuspelien aluksi jymypommin langan palamaan ja se lopulta Eurajoelta myös jysähti. Hirvipaidat lähetti puolivälierissä runkosarjavoittaja FPS:n lauluun puhtaasti voitoin 3–0.

Ratkaiseva kolmas ottelu päättyi sunnuntaina Forssassa jatkoajalla hirvipaidoille lukemin 4–5 (2–1, 0–3, 2–0, 0–1). Ratkaisumaalin ampui yhdeksän jatkoaikaminuutin jälkeen Jesse Laaksonen. Suurelle yleisölle tulos oli suurempi yllätys kuin välieriin edenneelle joukkueelle.

– Meillä on tosi kova potentiaali tässä joukkueessa. Kunhan muistetaan vaan pelata joukkueena, mahdollisuudet on ihan mihin vaan, Laaksonen totesi.

Potentiaalista kertoo esimerkiksi, että joukkueen pelaajilta löytyy vöiltään yhteensä 323 pelattua liigaottelua. Niistä 78 ottelun siivu on Ässissä kolme kautta hyökkänneeltä Laaksoselta.

Jesse Laaksonen (vas.) kuuluu HC Satakunnan liigakokemusta omaaviin pelaajiin. Varakapteeni Riku Väkiparta on Eurajoen oma poika​
Jesse Laaksonen (vas.) kuuluu HC Satakunnan liigakokemusta omaaviin pelaajiin. Varakapteeni Riku Väkiparta on Eurajoen oma poika​


Varsinaisella peliajalla Satakunnalle osuivat sunnuntaina Veli-Matti Myllymaa, Samuli Virkkunen, Joonas Iltanen ja Jimi Palanto. Laaksosen mielestä voiton siemen kylvettiin kolmannessa erässä, vaikka Satakunta menetti siinä 2–4-johtoaseman.

Neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua hirvipaitojen ykkössentteri Ossi Pellinen torppasi rajusti kolme FPS:n maalia syöttäneen Antti Tenkasen ja lensi ulos.

Vierasjoukkue kuitenkin kesti kaksi minuuttia kahden miehen ylivoimaa ja Pellisen viiden minuutin rangaistuksen 33 kertaa torjuneen Niklas Lehden johdolla.

– Saatiin siitä tosi hyvä itseluottamus ja voimavaroja. Samalla kaveri hiukan pehmittyi. Uskottiin, että saadaan se yksi mahdollisuus ja se tulikin, Laaksonen kuvasi.

Välierissä HC Satakunta kohtaa sarjan toisen ennakkosuosikin, Jokipojat. Joensuulaisjoukkue laittoi Porvoon Huntersin kesälomalle voitoin 3–0. Välieräsarja alkaa ensi lauantaina Joensuussa. Laaksonen uskoo, että myös runkosarjan kakkonen on yllätettävissä samalla reseptillä: tiivillä puolustuspelillä.

– Täytyy sanoa, että kyllä me edelleen itseemme uskotaan ja sekin joukkue on voitettavissa. Kunhan meidän oma peli pysyy kasassa, eikä lähdetä sooloilemaan, Laaksonen tiivisti.