Lähellä oli jo tässä – Tapparan Parlett iski avausmaalin Kuopiossa

Tiedätkö, millä tavalla Jyri Junnila, Juhani Jasu, Kristian Kuusela, Jukka Peltola ja Teemu Nurmi ovat tänä keväänä jättäneet jälkensä SM-liigan historiaan?

He ovat viiden ensimmäisen liigafinaalin avausmaalin tekijät. Neljä kertaa viidestä avausmaalin tehnyt joukkue on myös voittanut koko ottelun.

Kuudennessa loppuottelussa verkko ei venynyt kertaakaan ensimmäisen 30 minuutin aikana. Heti puolivälin paalun jälkeen maali nähtiin.

Tappara hyödynsi KalPan ylivoiman ja iski alivoimalla. Maalintekijä oli kirvesrintojen kanadalaispuolustaja Blake Parlett, joka anasti kiekon Joonas Lyytiseltä, karkasi läpiajoon ja uitti kiekon KalPa-vahti Eero Kilpeläisen längistä maaliin.

Tasoitus nähtiin runsaat neljä minuuttia myöhemmin. KalPan Eetu Luostarinen iski playoff-uransa ensimmäisen osuman. Kiekko upposi räväkällä rannelaukauksella aivan Tappara-maalin oikeaan yläkulmaan. Syöttöpisteen kirjauttivat Joonas Lyytinen ja Jyri Junnila, jolle tehopiste oli finaalisarjassa jo viides.

Avauserä eteni Tapparan lievässä hallinnassa, laatupaikkoja siunaantui kirvesrinnoille kahdeksan, kotijoukkue KalPalle kolme. 

Avauserän maukkain paikka avautui Tapparan Veli-Matti Savinaiselle, joka sai kiekon lahjaksi kuopiolaisten puolustukselta. Matias Myttynen testasi vastaavasti Dominik Hrachovinan refleksejä mainiolla ohjauksella erän loppupuolella.

Kovin kauaksi kiekko ei jäänyt verkosta Tapparan Joona Luodon laukauksen jälkeenkään, kuten alla oleva kuva lahjomattomasti osoittaa.

Lähellä, mutta ei maalissa. Eero Kilpeläinen torjuu vaivoin kun Joona Luoto laukoo. Mikael Seppälä on jo polvillaan. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Juttua täydennetty: 20.03, lisätty KalPan tasoitusmaali.

Lisää aiheesta

Marssittiinko tässä Hakametsän tämän kauden viimeisille aamujäille? KalPa vei kamansa jo viime pelin jälkeen Kuopioon