Lahtelaisten sairastupa tyhjeni

Runkosarjan kaksi viimeistä ottelua huilannut puolustuksen isäntä Ben Blood palaa Pelicansin kokoonpanoon. Vasemmalla Jukurien Teemu Tallberg. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Vasta runkosarjan päätöskierroksella suoran paikan puolivälieriin louhinut Pelicans näyttää saaneen lottovoiton pudotuspelien alkuun. Tai sitten lahtelaiset vain onnistuivat vaivaisten lepuuttamisessa täydellisesti.

Pelicansin sairastupa tyhjeni käytännössä täysin, sillä yli 26 minuutin ottelukeskiarvolla Lahteen paluunsa jälkeen luutinut puolustaja Mikko Kousa, joukkueen neljänneksi parhaaksi maalintekijäksi ainoastaan 26 ottelussaan ehtinyt hyökkääjä Justin Hodgman ja maalinedustan luuta Ben Blood palaavat kokoonpanoon.

"Runkosarjan loppu meni kohdallani ihan kohtalaisesti. Pystyn kuitenkin vielä parantamaan paljon."

Runkosarjan lopun sairaslistalaisista Kuopion matkalta puuttuu vain puolustaja Miro Hovinen, joka pelasi muutenkin alle kolmanneksen joukkueen otteluista ja vain vajaan 13 minuutin keskiarvolla.

Ylivoiman viivapelote Juha Leimu on merkitty kuuden vakiopakin miehitykseen.

Kilpailu pelipaikoista Pelicansissa on tällä erää erittäin kova, jos joukkueen runkosarjan neljänneksi paras pistemies laitahyökkääjistä Aleksi Rekonen (9+10) ja puolustajana paljon pelannut ja vain yhdestä ottelusta sivussa ollut Henri Heino ovat terveinä. Kumpaakaan ei ole ilmoitettu illan kokoonpanoon, josta puuttuvat myös seitsemän maalia tehnyt Roope Elimäki ja hyökkääjä Antti Tyrväinen.

Heino ja tarvittaessa myös Tyrväinen ovat sentteriosastoa, mutta sen paikan neljä ruutua täyttävät Juhani Tyrväinen, Hannes Björninen, Miska Siikonen ja Justin Hodgman.

Pelicansin luukulla torjuntatyöt aloittaa odotetusti Karri Rämö.

- Runkosarjan loppu meni kohdallani ihan kohtalaisesti. Otettiin tärkeitä pisteitä. Pystyn kuitenkin vielä parantamaan paljon, sanailee seitsemän Pelicansin runkosarjan yhdeksästä viimeisestä ottelusta pelannut Rämö.

KalPa

Janne Keränen - Jaakko Rissanen - Jesse Mankinen; Jussi Timonen - Juuso Riikola

Tommi Jokinen - Matias Myttynen - Arttu Ilomäki; Niko Mikkola - Santeri Lukka

Miikka Pitkänen - Balasz Sebok - Aleksander Ruuttu; Mikael Seppälä - Joonas Lyytinen

Sami Mutanen - Eetu Luostarinen - Jyri Junnila; Mikko Nuutinen (13. h)

Maalissa Denis Godla (Severi Kinnunen)

Pelicans

Antti Erkinjuntti-Juhani Tyrväinen-Vili Sopanen; Mikko Kousa-Nico Manelius

Arttu Heikkinen-Hannes Björninen-Joonas Alanne; Juha Leimu-Marko Pöyhönen

Iikka Kangasniemi-Miska Siikonen-Kimi Koivisto; Stefan Lassen-Ben Blood

Morten Poulsen-Justin Hodgman-Taavi Vartiainen; Pasi Puistola (seitsemäs puolustaja)

Maalilla Karri Rämö (Janne Juvonen)