Lahti lähtee koulimaan Korihaista kaapatusta sentteristä maajoukkuemiestä

Henri Ventoniemi siirtyy heittelemään Lahteen. Kuva: Iiro Lehtonen

Henri Ventoniemi viihtyi Uudessakaupungissa yhden kauden. Korihaiden korisliigakauden onnistujiin kuulunut Ventoniemi siirtyy 2+1-vuotisella sopimuksella Lahti Basketballin riveihin.

207-senttinen sentteri siirtyi neljän yliopistovuoden jälkeen Korisliigaan viime kaudeksi. Ventoniemi tilastoi Korihaiden paidassa 8,9 pistettä ja 5,4 levypalloa ottelua kohden.

– Oli upeeta nähdä, kuinka paljon kiinnostusta ja vaivaa Lahti näki mun eteen. Haussa oli ammattimainen ympäristö, jossa voin jatkaa kehittymistä ja olen varma, että sen myös tämä organisaatio tarjoaa, Ventoniemi sanoi tiedotteessa.

85 nuorten maaottelua ja 10 haastajamaajoukkueen ottelua pelannut Ventoniemi pelasi yliopistokoripalloa Patrick Henry Community Collegessa sekä University of West Floridassa ennen siirtymistään takaisin kotimaahansa.

– Henri on jo nyt todellinen profiilipelaaja, vaikka hänen parhaat vuotensa ovat vielä edessäpäin. Henrillä tulee olemaan todella merkittävä rooli paletissamme puolustuksen lukkona ja hyökkäyksen keskuspalasena, Lahden päävalmentaja päävalmentaja Pieti Poikola sanoi.

Lahden uuden valmentajan mukaan Ventoniemi on matkalla kohti maajoukkuetta ja isompia liigoja.

– Kun meillä on riittävästi syvyyttä ja kokoa, kenenkään ei tarvitse pelata liian isoja minuutteja, vaan jokainen kentällä vietetty minuutti valmistaa kohti kansainvälisillä kentillä vaadittavaa intensiivisyyttä.