Läiskyvät lämärit löivät liekkiä Lukolle – "Iso tasonnosto tähän iltaan"

Lukon peruspakit yllättivät Helsingissä kovilla lyöntilaukauksilla. Ne auttoivat Lukon palaamaan voittokantaan.

Lukolla oli keskiviikkoiltana näytön paikka Helsingissä. Sillä oli allaan kaksi heikkoa peliä jääkiekon SM-liigassa ennen illan HIFK-ottelua.

Lukko myös käytti näytön paikkansa. Raumalaiset pesivät kasvonsa pelaamalla vahvan ottelun.

HIFK kaatui kotonaan Lukolle voittolaukauskilpailun kautta 2–3 (0–0, 1–2, 1–0, 0–0, 0–1).

Ratkaisijaksi nousi Steven Jandric, joka oli voittolaukauskilpailun ainoa maalintekijä.

– Iso tasonnosto meiltä tähän iltaan. Muutamassa pelissä ollut todella heikko esitys, Lukon Sebastian Repo totesi ottelun jälkeen MTV:n hikihaastattelussa.

Lukon varsinaisen peliajan maalit syntyivät jokseenkin odottamattomalla tavalla, kun ratkaisijoiksi nousivat peruspuolustajat Josh Brook ja Joonas Järvinen.

Molemmat pöllyttivät maaliverkkoa vanhan liiton lyöntilaukauksilla.

– Parhaimmillaan pelaamme hyvää kiekollista peliä. Riskinhallinta ja puolustuspelaaminen pitää saada paremmaksi kevättä kohden. Liikaa tulee lapsuksia, ne ovat maksaneet meille pisteitä, Sebastian Repo totesi.

Alusta asti hyvää peliä

Jo pelin alku oli Lukolta lupaava. Lehväspaidat hallitsivat ensimmäisen erän alkua ja saivat kaksi ylivoimamahdollisuuttakin. Maalit jäivät kuitenkin tekemättä.

Erän edetessä myös HIFK sai otetta. Helsinkiläisetkin pääsivät yrittämään kahdesti ylivoimapeliä. Kotijoukkuekaan ei saanut tulosta.

Lukon maalivahti Christopher Gibson joutui muutaman kerran koville, mutta sai pidettyä nollan taulussa.

Brook ja Järvinen tälläsivät tilaisuuksista

Toisessa erässä Lukko iski ottelun avausmaalin vähän varkain. Brook pääsi pomppukiekon jälkeen tällämään lämärin sydämensä kylläisyydestä. Kiekko painui vastustamattomasti ohi HIFK-maalivahti Roope Taposen.

Kauaa ei kuitenkaan mennyt, kun HIFK tuli tasoihin. Kesken kauden HIFK:n vahvistukseksi tullut Vincent Marleau pääsi viimeistelemään tasoitusmaalin vapaasti maalin edestä.

Gibsonilla ei ollut juurikaan mahdollisuuksia torjua Marleaun laukausta.

Sitten verkko väräjäsi Roope Taposen takana vielä kerran. Taponen oli hieman huonosti sijoittunut, ja Joonas Järvinen näki tilaisuutensa.

Järvinen tinttasi pienestä kulmasta lämärin kohti maalia. Nopea ratkaisu yllätti Taposen.

Koivistoinen vei pelin jatkoajalle

Kolmannessakin erässä Lukko säilytti otteensa peliin. Se pääsi yrittämään johdon kasvattamista ylivoimalla, mutta ei saanut yllätettyä Taposta kolmatta kertaa.

Erän puolivälin tienoilla Lukon Jami Krannila säväytti. Krannila veivaili HIFK-puolustuksen kahville ja pääsi laukomaan terävän kudin. Laukaus pingahti ylärimasta päätyverkkoihin.

Pian ylärimakudin jälkeen puolestaan HIFK pääsi jälleen ylivoimalle. Siitä punanutut myös iskivät.

Eetu Koivistoinen pääsi jälleen tuulettamaan entistä seuraansa vastaan, kun hän lykkäsi irtokiekon maalinedustalta sisään. Koivistoinen on pelannut viime ottelut laitahyökkääjänä, ja viime perjantaina hän teki laiturina kypärätempun Ässiä vastaan.

Tasoitusmaalin jälkeen molemmilla oli maalipaikkansa, mutta Koivistoisen maali vei pelin jatkoajalle. Jatkoajallakaan maalia ei nähty, joten voittaja ratkaistiin voittolaukauskilpailulla.

Lukon kokoonpanossa nähtiin myös uusi pelaaja. SaiPasta tullut Antoine Morand väläytteli muutaman kerran nopeudellaan ja taitavuudellaan, mutta ei päässyt tehopisteille. Morand avasi Lukossa laitahyökkääjänä Pathrik ja Ponthus Westerholmin ketjukaverina.