Lajisäännöt koskevat myös Olympiakomitean puheenjohtajaa, joka suunnistaa Rauman SM-sprinttiviestissä

Olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallio tunnetaan intohimoisena suunnistajana.

Viikonvaihteessa Raumalla suunnistettavissa SM-sprinttiviesteissä nähdään mies suomalaisen urheilujärjestelmän huipulta, sillä osanottajalistalta löytyy myös Olympiakomitean puheenjohtajan Timo Ritakallion nimi.

Ritakallio suunnistaa Kirkkonummen Lynxin joukkueessa sarjassa H/D55.

Suunnistusliiton puheenjohtajana pitkään toiminut Ritakallio on tuttu näky suunnistuksen SM-kisoissa ja myös veteraanien MM-rasteilla.

– Iloita saa siitä, että SM-tasoisessa urheilutapahtumassa on mukana Olympiakomitean puheenjohtaja, Rasti-Lukon puheenjohtaja Tommi Nyman toteaa tiedotteessa. 

– Pomo kentällä tarkoittaa sitä, että tarjolla on urheilun huipputapahtuma kisaradoista makkaran myyntiin.

Lauantaina näyttökisat, sunnuntaina SM-sprintti

Viikonlopun kilpailunäyttämönä toimii Vanha Rauma. Lauantaina järjestetään maailmancupin ja nuorten arvokisojen näyttökilpailu, ja sunnuntaina on SM-sprinttiviestin vuoro.

Sunnuntaina järjestetään myös kaikille avoin Vanha Rauma Sprintti.

– Viikonloppuun on mielestäni hienosti kerätty varsinainen urbaanin suunnistuksen superviikonloppu, Ritakallio luonnehtii.

– Mielestäni juuri näin pitää tapahtumia järjestää. Samana päivänä voi sekä seurata suunnistushuippujen taistelua mestaruusmitaleista että myös mennä itse kuntoilemaan suunnistuksen parissa.

Sprinttiviesti on varsin uusi tuote suunnistuksessa, sillä siinä on järjestetty toistaiseksi vain yhdet SM-kilpailut. Ne juostiin viime vuonna Keravalla.

MM-tasolla sprinttiviesti on ollut mukana vuodesta 2014.

– Sprinttiviesti on niin uusi kilpailumuoto, että ylipäätänsä minulla on vasta yksi kokemus tästä kilpailumuodosta viime viikolta Uudenmaan AM-sprinttiviestistä, Ritakallio toteaa.

–Vanha Rauma luo ainutlaatuisen ympäristön SM-sprinttiviestiin ja edellyttää menestyjiltä paitsi vauhdikasta suunnistusta, myös tarkkaa kartanlukua ja oivaltavaa reitinvalintaa.

Kisa-aamuna karanteenialueelle

Ritakallio on Raumalla myös VIP-vieraana – mutta vasta suorituksensa jälkeen.

– Lajisääntöjen ja kilpailuohjeiden noudattaminen koskee myös Olympiakomitean puheenjohtajaa, Tommi Nyman muistuttaa.

– Hänen täytyy mennä kisa-aamuna karanteenialueelle kuten kaikkien muidenkin SM-sprinttiviestin kilpailijoiden, ja hän pääsee sieltä pois vasta hieman ennen kisasuorituksensa alkua.