Läpimurto: Onko superjuniori Mikko Kokkonen jo valmis vastuuseen?

Taitaa olla menossa viimeinen vapaa viikonloppusi ennen joulunaikaa, koska olet mukana liigajoukkueessa, A-nuorissa ja ikäluokkasi maajoukkueessa. Miten viikonloppu menee, Mikko Kokkonen?

- Kävin katselemassa A-junnujen peliä ja olen kaverien kanssa. Ei ole oikein aikaa muuhun kuin jääkiekkoiluun. Koulu menee jo harrastuksen puolelle. Lukiolla käyn, kun kerkeän. Nettilukion kautta tulee aika paljon kouluhommia hoidettua.

Mikko (oik.) ja isänsä Marko Kokkonen Mikkelin Kalevankankaalla viime kauden alkuvaiheissa. Kuva: Pasi Peltola

Onko tällä kaudella liigaläpimurron paikka?

- Kyllä sitä toivoisin. Kausi on alkanut ainakin hyvin. Olen päässyt hyvin peliin mukaan, saanut jääaikaa. Olen tuntenut, etten ole enää pelkkä peruspakki. Ei ole ollut mitään pelkkiä hajavaihtoja. Erikoistilanteita en ole vielä pelannut. Kokemuksen myötä tulee toivottavasti niitäkin.

Millainen kokemus viime lokakuun ennätyspeli 15-vuotiaana Liigassa jälkimaininkeineen oli?

- Olihan se hieno. Tulen muistamaan päivän aina. Paljon jännitti ennen ottelua kaikkine mediahäslinkeineen. En osannut miettiä vielä viime vuonna niin, että olisin pelannut enempää. Viikottain harjoittelin liigaryhmän kanssa, ja A:ssa kävin mukana harjoituksissa ennen otteluita.

Teit viime kaudella kuusi maalia A-nuorissa ja yhden 16-vuotiaiden maajoukkueessa. Montako pitäisi tehdä alkavalla liigakaudella?

- En osaa sanoa. Lähdetään pelaamaan omaa peliä. Toivottavasti sitä kautta tulee maalejakin.

Missä asioissa olet jo valmis liigavauhtiin?

- Puolustuspään hyökkäyspelaamisessa eli avaamisessa.

Mitä viimeisten harjoituspelien pakkiparisi Teemu Suhonen on ehtinyt opettaa?

- Fyysisyyttä se on korostanut. Ronskimmin pitää kuulemma tilanteisiin mennä.

Kerro millä keinoin Jukurit selviytyy pudotuspeleihin?

- Yhtenäisyydellä, loppuun saakka positiivisuudella.

Mitä kaikkea tehtävää ja kantokeikkaa Jukureissa laitetaan 16-vuotiaan tehtäväksi?

- Kiekot kerään harjoitusten jälkeen. Hoidan mankan ja lämmittelyjalkapallon mukaan matkoille. Eiköhän se ole aika lailla sama kaikissa seuroissa nuorimman pelaajan osalta.

Millainen pettymys olisi mennä pelaamaan vielä A-nuorten sarjapelejä?

- Ei se pettymys olisi. Kova halu on Liigaan, mutta valmennus ratkaisee minkä näkee parhaaksi. Totta kai niitäkin pelejä tulee. Siellä saa kiekollista kokemusta.

Mikä on Mikkelin paras menomesta?

- Nyt pistit pahan. En osaa sanoa. En ole paljoa ollut muualla kuin kotona ja hallilla.

Vain vajaata vuotta sinua vanhempi serkkusi Suvi Kokkonen, 17, debytoi naisten lentopallomaajoukkueessa jo vuosi sitten ensimmäisenä 2000-luvulla syntyneenä pelaajana. Millaista teidän serkusten keskustelu urheilusta on?

- Aika paljon keskustellaan siitä, miten pelit ovat menneet. Vietämme joka kesä perheinemme aika paljon aikaa mökeillämme Mäntyharjun Halmeniemellä.

Lisää aiheesta

Mitä superjuniorin debyytistä pitäisi ajatella?

Kokkosesta tulossa Liigan SE-mies