Lasse Lempainen leikkaa jälleen FC Barcelonan tähden takareiden

Ousmane Dembelen oikeassa takareidessä on repeämä, joka vaatii leikkaushoitoa. Leikkauksen tekee ensi tiistaina Eurajoelta kotoisin oleva Lasse Lempainen. Kuva: All Over Press


FC Barcelonan ranskalainen tähtihyökkääjä Ousmane Dembele saapuu jo toista kertaa urallaan eurajokelaisortopedi Lasse Lempaisen leikattavaksi.

FC Barcelona tiedotti torstaina, että Dembelellä on repeämä oikeassa takareidessään ja että vamma leikataan ensi tiistaina Turussa.

Urheilu Mehiläisessä työskentelevä Lempainen vahvisti Länsi-Suomelle, että hän leikkaa Dembelen jalan. Seura puolestaan tiedottaa pelaajan toipumisajasta operaation jälkeen.

Dembele kävi Lempaisen leikkauspöydällä jo syksyllä 2017. Tuolloin Lempainen leikkasi yhdessä Sakari Oravan kanssa hyökkääjän vasemman takareiden.

FC Barcelona luottaa nykyään vahvasti suomalaisosaamiseen etenkin pelaajiensa takareisivammojen hoidossa. Seura on valinnut Lempaisen lääkärikonsultikseen alaraajojen lihas-jännevammoissa.

Suurinta julkisuutta Lempainen on saanut juuri Dembelen edellisen leikkauksen yhteydessä.

FC Barcelona oli tuolloin vain muutamaa kuukautta aiemmin hankkinut ranskalaisen kaikkien aikojen kovimmalla siirtokorvauksellaan.Seura oli maksanut Dembelestä 105 miljoonaa euroa Borussia Dortmundille.

Tulevana tiistaina Lempaisella on potilaanaan myös toinen FC Barcelonan pelaaja. Hän leikkaa seuran kakkosjoukkueessa pelanneen Japanin maajoukkuelaituri Hiroki Aben oikean takareiden.

Lisää aiheesta

Tähtijalkapalloilijoiden leikkaukset sujuivat hyvin – Lasse Lempainen: "Dembelen vamman tiedettiin olevan hankala"