Lukko-vahti Lassi Lehtisen täydellinen viikko: keskiviikkona ensimmäinen nollapeli ja lauantaina kiekko verkkoon! - katso video harvinaisesta tempusta

Maalivahti Lassi Lehtinen kävi osuman jälkeen ottamassa kiittelyt joukkuekavereiltaan. Kuva: Juha Sinisalo

TPS:n maali ammotti tyhjyyttään, kun Lukon maalivahti Lassi Lehtinen sai kiekon. Hän lähetti kiekon matalassa kaaressa yli keskialueen. TPS:n pelaajat yrittivät kerta toisensa jälkeen hypätä pelivälineeseen, mutta lopulta se lipui turkulaisten maaliin.

Keskiviikkona uransa ensimmäisen nollapelin Liigassa pelaava nuorukainen kruunasi upean viikkona. 5-2-voitto TPS:stä ja uran ensimmäinen liigamaali.

– Jonkun verran noita tulee harjoiteltua. Ihan hyvä viikko tästä tuli, kuusi pistettä lämmittää silti eniten, vaatimaton Lehtinen pudotteli pelin jälkeen.

Maalivahdin maali on Liigassa melkoinen harvinaisuus, ja jokainen osumista on syntynyt Äijänsuolla. Lehtisen lisäksi liigapelissä tyhjiin on iskenyt KalPan Mika Järvinen vuonna 2008 Lukkoa vastaan. Listaan voisi lisätä myös Lukon Kaapo Kähkösen, joka iski maalin Pitsiturnauksessa vuonna 2017.

– Ei voinut jättää kokeilematta, kun edessä näytti olevan riittävästi tilaa. Aiemmin olen onnistunut maalinteossa kerran C-juniori-ikäisenä, Lehtinen kertasi.

– Tämä oli kyllä aikalailla erilainen. Piti laittaa kiekko aika paljon ylemmäs. Aika tuuriahan tuo lopulta on, kun aukko on niin pieni, hän viittasi tulostaulun suojaavan verkon ja pelaajien väliin jäävää aluetta.

Lassi Lehtiselle maali oli toinen uralla. Hän lähetti kiekon vastustajan tyhjään verkkoon jo C-junnuissa:

https://ls24.fi/raumalainen/toisen-polven-lukkovahti-teki-komean-maalin?fbclid=IwAR0ubSGcqGA023U7KCU3RgNyOEzTTPXbYMjwrGwQ63Mu-1gxieODQns3Sbs