Lätkä-kapteeni: Tämä on oikea sarja meille

Eurajoen Lätkä taistelee II-divisioonan välierissä Karhu HT:ta vastaan.​
Eurajoen Lätkä taistelee II-divisioonan välierissä Karhu HT:ta vastaan.​

Eurajoen Lätkän valmentaja Topi Uusitalo julisti, että hänen joukkueensa lähtee jatkossa tylsyttämään karhunkynsiä. Lätkä kohtaa II-divisioonan kutoslohkon välieräparissa porilaisen Karhu HT:n. Runkosarjassa karhunkynsien tylsyttäminen ei onnistunut, sillä sarjakolmonen voitti kaikki kolme joukkueiden keskinäistä kohtaamista. Yksi pääsi repeämään jopa 8–1-lukemiin.

Lätkän kapteeni Heikki Koponen kuvaa Karhu HT:ta kokeneeksi ja taitavaksi joukkueeksi.

– Meillä on nyt paras miehitys jalkeilla ja uskon, että heilläkin. Siksi on nyt hyvä mitata joukkueiden tasoa. Kauden aikana se on usein poissaolojen takia hankalaa, Koponen tuumaa. 

Koponen toivoo 
yleisöstä apua

Tärkeä vahvistus Lätkälle on puolustaja Ville Haltsonen, jota kapteeni Koponen kuvaa sarjan parhaaksi puolustajaksi.
Haltsonen oli sivussa, kun Lätkä kaatoi puolivälierissä harjavaltalaisen KupariKiekon. Ratkaisevaa ottelua Eurajoella oli seuraamassa 270 katsojaa.

– Oli tosi hieno pelata. Muutenkin tosi harvoin saa pelata playoff-pelejä ja nyt saatiin vielä yleisöstä todella suuri apu. Toivottavasti saadaan perjantainakin, Koponen sanoo.

Finaaliin selviävä joukkue ei ratkea missään tapauksessa vielä perjantaina Eurajoella, vaan vasta toisessa osaottelussa Porissa sunnuntaina. 

Lätkä pelaa 
sarjan voitosta

Lätkän kauden paras mahdollinen päätepysäkki olisi lohkomestaruus. Lohkovoittajalla olisi tarjolla paikka Suomi-sarjan karsinnoissa, mutta sinne Lätkä ei missään tapauksessa lähde. Joukkue vaikuttaa löytäneen oikean sarjatasonsa oltuaan viime kaudella III-divisioonassa murskaavan ylivoimainen.

– Seurajohdossa ollaan tehty päätös, ettei karsintoihin lähdettäisi. Suomi-sarja olisi yksinkertaisesti liian kallis sarja. Tavoite on olla tulevinakin vuosina II-divisioonan kärkipäässä ja rakentaa hiljalleen tulevaisuutta, joukkueenjohtaja Petri Uola kertoi.

– Joukkueeseen se ei vaikuta. Me pelataan sarjan voitosta, ei nousemisesta. Ne ovat kaksi eri asiaa. Tämä on oikea sarja meille tällä hetkellä, Koponen naulaa.

II-divisioonan 1.välierä Eurajoen Lätkä–Karhu HT perjantaina Eurajoen jäähallilla kello 19