Lätkän päätöstodistukseen arvosanaksi 8–

Eurajoen Lätkä ei onnistunut tämän kauden viidessä kohtaamisessa voittamaan Karhu HT:tä, mikä päätti lopulta joukkueen kauden. Porilaisjoukkue oli sunnuntaina II-divisioonan toisessa lohkovälierässä parempi lukemin 6–4 (1–1, 3–0, 2–3) ja eteni lohkofinaaliin.

Taistelutta Lätkä ei luovuttanut, vaikka ehti olla kolmannen erän alussa jo 5–1-tappiolla. Rapupaidat nousivat Tomi Vahannon, Heikki Koposen ja Valtteri Väkiparran osumilla maalin päähän, mutta Karhun Rami Virtanen ampui ylivoimalla ottelun päätöslukemat. Lätkän ensimmäisen maalin teki Joonas Tommila.

– Jäähyihin me tämä hävittiin. Tasakentällisin peli meni meille 4–2, mutta Karhu vei ylivoimat 4–0. Toinen erä oli taas huono, kuten se on tupannut pitkin kautta olemaan, Lätkän valmentaja Topi Uusitalo tiivisti.

Lätkä lähti ottelun jälkeen Lattomeren tienhaarasta vielä uudelleen Poriin. Ei kuitenkaan revanssia hakemaan, vaan puolustaja Erno Aavaa. Hänen polvitaklausjäähynsä aikana Karhu teki yhden maalin, mutta kyseessä ei ollut joukkueen sisäinen kurinpalautus.

– Otteluvalvoja totesi pelin jälkeen, että hän ei olisi kyseisestä tilanteesta jäähyä antanut, Uusitalo kertoi.

Lätkän lopullinen sijoitus II-divisioonan kutoslohkossa on kolmas. Nousijajoukkueelle sijoitus on hyvä, mutta toisaalta Vermuntilan Tempon vanhan rungon saanut Lätkä pelasi viime kauden totaalisen väärällä sarjatasolla.

– Jos kaikki taustat otetaan huomioon, niin antaisin joukkueelle kauden arvosanaksi 8–. Nälkä kasvaa syödessä, Uusitalo arvioi.