Lätkän valmentaja lateli kovaa tekstiä tuomareista: "Söisivät vaahtokarkkeja ja samppanjaa kotona, eivätkä pilaisi hyviä pelejä"

Miika Siitosta harmitti, kun hyvä lauantai-illan peli sekosi jäähyihin. Kuva: Juha Sinisalo

Eurajoen Lätkän valmentaja Miika Siitonen ei ollut tyytyväinen mies lauantaina hänen joukkueensa kärsittyä jääkiekon II-divisioonassa tappion K-KV:lle. Kokemäkeläisisännät kaatoivat Lätkän lukemin 6–2 (0–1, 2–1, 4–0).

Lätkä oli matkassa laajalla neljän kentän kokoonpanolla ja haastoi sarjan kärkijoukkuetta Siitosen makuun mallikkaasti pari erää. Sitten tuomarit ratkaisivat valmentajan mukaan pelin.

– Kyllä niin kaameaa on tämä touhu, että Seppo Mäkelää on ikävä. Kaikennäköisiä hallinpolttajia, söisivät vaahtokarkkeja ja samppanjaa kotona, eivätkä tulisi pilaamaan hyviä pelejä, Siitonen lateli.

Siitosta kismittivät erityisesti kolmannen erän alkupuoliskolle vihelletyt kuusi jäähyä, joiden aikana K-KV latoi kolme ylivoimamaalia ja ratkaisi pelin.

Maalimerkinnän sai moni HC Satakunnan suomisarja-ajoilta tuttu porilaispelaaja, kuten Samuli Virkkunen, Teemu Kulosaari ja Niko Kivinen.

– Ei tuollainen ammattilaisjoukkue tarvitse enää yhtään tuomareilta apuja. Nolouden huippu, minä en kehtaisi katsoa tuomarina tuollaisen jälkeen peiliin, Siitonen tuhahti.

Valmentajan mieltä tosin lämmitti, että monivuotinen kapteeni Heikki Koponen teki paluun rapupaitoihin ja iski heti kaksi maalia.

– Oli iloinen yllätys, kun hän palasi joulutauolla harjoituksiin. Paluuhalu oli ilmeisesti kova, sillä en edes kauheasti ole häntä painostanut, Siitonen myhäili.

Lätkä on yhdeksän joukkueen sarjassa sijalla kahdeksan.