Latvia, Ruotsi, Tanska

Lukko pudotti pommin torstaina. Seura pestasi kolme tanskalaista NHL-pelaajaa. Kun joukkueessa jo ennestään oli yksi tanskalainen, nyt saapuvan Frans Nielsenin velipoika Simon, alettiin puhua ”Juutinrauman Lukosta”.

Sen kun puhuvat.

Frans Nielsen on yli 300 NHL-pelissään tehnyt mukavasti pisteitä ja toiminut New York Islandersin varakapteenina. Hänestä voi puhua tähtenä. Mikkel Bödker ja Philip Larsen ovat NHL:ssä läpi lyöneitä kiekkoilijoita hekin. Kolmikko kelpaisi muillekin.

Tämä kaappaus muistutti mieleen ruotsalaisten invaasion vuonna 1996.

Sain silloin alkusyksystä kerättyä samaan kuvaan Lukon viisi uutta ruotsalaispelaajaa: Oscar Ackeström, Patrik Ross, Mattias Lööf, Mattias Olsson ja

Peter Högardh

. Rytmäpotretissa oli vielä kuudeskin svenski, päävalmentaja

Freddy Lindfors

. Onneksi toimin ripeästi. Keväällä sekstetistä oli jäljellä enää Ackeström.

Pian myöhemmin oli latvialaisten maihinnousu. Lukko oli ensimmäisiä ja aktiivisimpia siinä touhussa. Kaudella 1998-1999 Lukon vakiokokoonpanoon kuului kolme latvialaista, kun Raumalla jo edelliskaudella pelanneet Aigars Cipruss ja Leonids Tambijevs saivat seurakseen

Atvars Tribuntsovsin

. Lisäksi Lukon junnuissa pelasi latvialaisnuorukaisia.

Vehanen Ramonan aamussa

Lankin takaa live -haastattelut jatkuvat Radio Ramonan maanantaiaamuissa. Seuraavaksi suoraan radiolähetykseen on tulossa Lukon maalivahti Petri Vehanen.

Radio Ramonan


kiekkoaamut


maanantaisin klo 8.