Lehterä aikoo kaivaa Salon potentiaalin esiin - "Syynätään läpi lihas lihakselta ja nikama nikamalta"

Robin Salo vaihtaa Sportista SaiPan paitaan. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Robin Salo on huippulupaus.

Hän on NHL-seura New York Islandersin toisen kierroksen varaus viime kesältä, alle 18-vuotiaiden maailmanmestari vuodelta 2016 ja alle 20-vuotiaiden MM-puolustaja viime joululta.

Kahden seuraavan kauden ajan hän on SaiPan puolustaja. Lappeenrantalaisten päävalmentaja Tero Lehterä tietää saaneensa käsiinsä timantin, jota pitää kuitenkin vielä hioa.

- Joku on vähän klikannut. Hän ei ole ihan ottanut niitä steppejä muutaman viime vuoden aika, mitä moni on odottanut. Varmaan pelaaja itsekin, Lehterä sanoo SaiPan verkkosivuilla julkaistulla videolla.

Salo on Sportin kasvatti, joka on neljällä viime kaudella pelannut vaasalaisseuran paidassa 117 liigapeliä. Niissä nuoren puolustajan tehosaldoksi on muodostunut 1+20=21.

- En ihan päässyt omaan peliin missään kohdassa kiinni ja vähän ylös alas meni koko ajan. Ajattelin sitten, että maisemanvaihto voi olla hyvä vaihtoehto tähän, Salo luonnehtii.

Edelleen Salo on nuori pelaaja, vain 19-vuotias. Lehterä aikoo ensimmäiseksi ottaa selvää, millaisen pelaajan hän sai.

- Syynätään pelaaja ensin läpi lihas lihakselta ja nikama nikamalta. Sitten lyödään fillarin päälle. Katsotaan, mihin suuntaan keuhkot venyvät ja kuinka pitkälle, Lehterä suunnittelee.

- Ruvetaan kartoittamaan pahoja tapoja mitä jäänyt ja ruvetaan pikkuhiljaa poistamaan niitä.