Lehti muuttui maitovalaasta hirveksi

HC Satakunnnan logossa komeileva hirvi on melkoisen iso eläin. Toulouse Blagnacin kiekkojoukkueen tunnuksessa komeilee maitovalas. Se jyrää sarvipään eläinkunnan suuruustaulukossa mennen tullen.

On vaikea arvioida, onko Ranskan ykkösdivisioonan ja Suomi-sarjan kulttuuriero ihan maitovalaan ja hirven kokoeron luokkaa, mutta iso se on joka tapauksessa.

– Vieraspelissä Lyonissa oli viime kaudella 3 700 katsojaa. En usko, että Suomi-sarjassa päästään ihan siihen, HC Satakunnan porilaisveskari
Niklas Lehti virnistää.

Lehti otti viime kaudella vastaan eksoottisen haasteen, kun hän hyväksyi Toulousen yksivuotisen sopimustarjouksen.

Jos Ranskan divaria vertaa formuloihin, Toulouse ei ollut paalupaikan Ferrari vaan pikemminkin takarivin Caterham. Silti piskuiset maitovalaspaidat roikkuivat viimeisiin kierroksiin asti kiinni pudotuspelipaikassa.

– Lehti oli suurin yksittäinen pelaaja sen taistelun takana. Hän seisoi käytännössä päällään koko kauden. Ilman häntä me olisimme tippuneet sarjasta, Toulousen sisäisen pistepörssin voittanut tamperelaishyökkääjä
Jimi Palanto kertoo.

Myös Toulousen innokkaat fanit ymmärsivät maalivahtinsa merkityksen. Lehti nousi Ranskassa Toulousen fanikatsomon ykkössuosikiksi.


Lue lisää perjantain Länsi-Suomesta.