Lehtisen triplatorjunta ei riittänyt – München juhli välieräpaikkaansa kuin mestaruutta

Lukko joutui pettymään Saksan-matkallaan, kun Justin Schütz katkaisi raumalaisten CHL-taipaleen.

Kolme perättäistä Lassi Lehtisen huipputorjuntaa eivät riittäneet jatkoajalla, kun EHC Münchenin Justin Schütz pääsi luutimaan kiekon ensin neljännen kerran päin Lukon Anrei Hakulista ja vielä viidennen kerran raumalaisten verkkoon.Saksalaisten juhlat pääsivät 2-1-jatkoaikavoiton jälkeen kunnolla käyntiin, koko Münchenin vaihtopenkki ryntäsi jäälle Schültzin osumaa juhlimaan.Maali tiesi sitä, että saksalaiset jatkavat yhteismaalin 4-3 tietään Champions Hockey Leaguen välieriin.

– Parempi joukkue jatkaa välieriin. Siinä se, Marko Virtanen totesi CHL:n pelin jälkeisessä kenttähaastattelussa.

Lukko jäi paineen alle

Virtanen oli erittäin tyytyväinen joukkueensa avauserään ottelussa.

Lukko sai pidettyä pelin temmon itsellään, vaikka kotijoukkue loikin muutaman kerran vastaiskulla laadukkaita maalipaikkoja Lassi Lehtisen maalille.

Lukon paras paikka puolestaan aukesi Iivari Säkkiselle, jonka kuti kuitenkin meni hieman takatolpasta ohi.

– Ensimmäinen erä meiltä erittäin hyvä. Siinä olisi pitänyt saada maaleja aikaan, Virtanen harmitteli.

Hän kertoi, että toiseen erään Lukko osasi odottaa sisuuntunutta saksalaisjoukkuetta.

München löi Virtasen mukaan kovan paineen, eikä Lukko löytänyt siihen täysin vastauksia.

Raumalaiset pääsivät kuitenkin juhlimaan kamppailun avausmaalia, kun Sebastian Repo runttasi toisen erän puolivälissä työjuhtavaihdon. Repo riisti kiekon hyökkäysalueella, pani liinat kiinni ja haki siniviivan suuntaisesti vetopaikkaa. Napakka rannelaukaus ruuhkasta yllätti erinomaisen ottelun pelanneen Danny aus den Birkenin.

Kotijoukkue pääsi kuitenkin erän lopulla tasoihin, kun Frederik Tiffels laukoi sähäkän nousun päätteeksi kiekon aivan hanskapuolen yläkulmaan.

– Pikkuisen olimme hitaita toisessa erässä heidän paineensa alla ja annoimme heille rytmin, Virtanen totesi.

Virtasta ärsytti jäähyjen tasapaino

Kolmannessa erässä joukkueiden peli tarkentui entisestään, kun molemmat tiesivät, että tasatuloksella on edessä jatkoaika.

Kotijoukkue pääsi erän aikana pariin kertaan ylivoimalle, joista tosin ensimmäisen se hukkasi heti ylivoiman alussa otettuun jäähyyn.

– Viisi vai kuusi jäähyä meille, heille ei yhtään. Ei se ihan noinkaan pitänyt mennä, olisimme näin tiukassa pelissä mielellämme ylivoimaa kokeilleet. Alivoima söi meidän viimeisetkin voimamme, Virtanen näki.

Kolmella kolmea vastaan pelatulla kymmenen minuutin jatkoajalla Lukko sai luotua kiekollisesti painetta, mutta kotijoukkue piti sinikeltaiset pois maalintekosektorilta.

München pääsi tehokkaasti hyödyntämään ensimmäisen kunnon paikkansa, kun Justin Schutzin vahvan nousun jälkeen kiekkoja sateli Lukko-maalia kohden kerta toisensa perään, eikä lopulta maalivahti Lehtinen pystynyt pelastamaan raumalaisia vääjäämättömältä.