Leijonien ainoan maalin iskenyt Palola ihasteli tv-haastattelussa Tappara-taiturin menoa

Suomi näytti jo pääsevän pisteen makuun Ruotsin EHT-turnauksen avausottelussa Venäjää vastaan. Lopulta Leijonan iski kuitenkin kanveesiin Anatoli Golishev, joka ohjasi Venäjän voittomaalin Mikko Koskisen nenän edestä ajassa 58.34.

– Kaksi yhteistä harjoitusta alla, mutta pystyttiin kuitenkin suhteellisen tasaisesti pelaamaan joka kenttä. Kamppailuissa ja aloituksissa on parannettavaa, ja paremman yhteisen sävelen löytämistä, Suomen päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi Ylen haastattelussa.

Leijonakäskijän mielestä esimerkiksi toisessa erässä pakkien ja hyökkääjien yhteissävel oli välillä hukassa hyökkäyksiin lähdettäessä. Hyökkääjät olisivat halunneet nopeasti eteenpäin, kun pakit hakivat hidasta lähtöä omista.

Suht tyytyväinen Marjamäki oli sen sijaan puolustuspeliin. 

– Avauserä oli alkua lukuun ottamatta hyvää pelaamista meiltä. Toisessa oltiin pikkasen väärässä rytmissä viisikkopelissä, ei saatu sitä parasta esiin. Kolmas erä oli kauttaaltaan ihan hyvää, mutta harmittava tuo loppu, Marjamäki summasi.

Venäjän vei 1–0-johtoon toisessa erässä Aleksei Krutshinin. Suomi tuli tasoihin kolmannen erän avausminuutilla Olli Palolan maalilla Henrik Haapalan ja Tomi Sallisen esityöstä.

Palola kehui Ylen tv-haastattelussa Liigan pistepörssiä johtavan Haapalan menoa. Växjössä pelaava Palola sanoi katselleensa Tappara-taiturin highlight-koosteita.

- Kiva on hänen menoaan katsoa. Lätty tipahtaa mukavasti lapaan, Palola sanoi.

Palolan mielestä täyden mökin edessä Pietarissa oli muuten mukava pelata, mutta loppuhetkien tappio jäi harmittamaan.

Suomella on seuraavaksi edessä matkustus Pietarista Göteborgiin. Suomi kohtaa turnauksessa vielä lauantaina Tsekin ja sunnuntaina Ruotsin. 

Lisää aiheesta

Näkökulma: Millainen on tulevaisuuden ihannepelaaja? – Mitkä asiat Leijonaluotsi Marjamäki nostaa kärkeen?

Leijonavalmentaja Marjamäki: Aika on kypsä Suomi-kiekon seuraavalle isolle keskustelulle

Pelataanko EHT-turnauksia ihan liian vähän?