Leijonien Marjamäki: Oli hieno nähdä, että JYP pitää omista jutuistaan kiinni

Lauri Marjamaki kuului Leijonien olympiajoukkueen valmennusryhmään jo neljä vuotta sitten Sotshissa. Sakari Salminen (vas), Lasse Kukkonen, Jori Lehtera ja Antti Pihlstrom kuuntelevat. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki näki neljä vuotta sitten pronssisissa Sotshin kisoissa, mikä merkitys tinkimättömällä valmistautumisella, pientenkin asioiden tarkalla läpikäymisellä ja yhtenäisyydellä on tuloksenteon kannalta.

Yhteydenpito on ollut  Etelä-Korean kisoihin valmistauduttaessa säännöllistä myös turnauksien ulkopuolella.

– Yhtään väheksymättä peliä ja pelaamista, siihen olemme yrittäneet satsata. Ainakin palaute on ollut hyvää, Marjamäki paaluttaa.

Yhtenäinen joukkue on Suomen vahvuus myös Etelä-Korean olympiakaukalossa.

– Kaikki puhuvat aina, että nyt me teemme tota ja teemme tätä, mutta hyvä yhteistyön jääkiekko kuuluu tähän. Meidänkin ydinasiat ovat yhteistyön tehokkuus, pelikuri, hyvä viisikon pelinopeus ja luottamus. Siinä ovat ne meidän isoimmat jutut. Niistä pidämme kiinni, Marjamäki korostaa.

– Me puhutaan ja höpötetään aika paljon pelistä täällä Suomessa. Neljä viimeistä Suomen mestaruutta on voitettu niin kutsutulla Meidän Pelillä. No, nyt se ei enää kaikille sovi: nyt pitäisikin viihdyttää ja pitäisi tehdä kaikkea muutakin, Marjamäki sanoo ja pitää pienen merkitsevän tauon sanojensa jälkeen.

Kun puhe siirtyy Suomi-kiekon tuoreimpaan urotekoon eli JYPin tämän viikon CHL-voittoon, Marjamäen silmiin syttyy vielä entistäkin kirkkaampi loiste. Joukkuepelillä lohjennut voitto on inspiroivaa myös maajoukkueen vinkkelistä.

JYP pääsi nostelemaan jääkiekkoilun Champions Hockey Leaguen voittopystiä ensimmäisenä ei-ruotsalaisena joukkueena. Kuva: Tuomas Heikkilä– Oli hieno nähdä, että JYP pitää omista jutuistaan kiinni ja jatkaa sitä tekemistä, vaikka toiset sanovat, että "mikseivät ne tee sitä, tätä ja tota?".

Omaan vahvaan identiteettiin tukeutuminen ja tosissaan oleminen saa Marjmäeltä vuolaat kehut.

– Hienointa siinä oli se, että Ruotsin ykkösjoukkue kaatui ja se, kuinka he suhtautuivat tuohon Champions Hockey Leagueen. Se on mielestäni upea tarina. Toiset ottavat sen tosissaan ja niin ammattimaisesti, että he myös menestyvät.

– Omat kokemuksenikin Kärpissä tuovat mieleen sen, että se oli meille todella iso juttu. Tipuimme ensimmäisenä vuotena välierissä, ja sitten hävisimme finaalin. Nyt oli upeaa, että tuollainen seura, joka haluaa sitä kansainvälistä menestystä, näyttää, että kaikki on mahdollista.

Lisää aiheesta

Kolumni: Mitä eväitä JYPin joukkuepelin voitto voisi antaa Leijonille Etelä-Koreaan?