Leijonien ryhmä tiivistyi, eikä Vili Saarijärven nimeä löydy listalta enää

Vili Saarijärveä ei enää löydy Leijonien pelaajalistasta. MM-kisat alkavat perjantaina. Arkistokuva: Kimmo Mäkeläinen

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen eli Leijonien kokoonpanoa on tiivistetty. Valmennus on tehnyt valintojaan Ruotsissa pelatun Euro Hockey Tourin turnauksen jälkeen, kerrotaan Jääkiekkoliiton Leijonat.fi-sivuston uutisessa.

Ryhmän tiivistymistä seurataan mielenkiinnolla perjantaina alkavien MM-kotikisojen alla. Ensimmäiset varsinaiset kisavalinnat tehdään torstaina, jolloin vuorossa on kisapassien leimaus.

Raumalaisittain huomiota kiinnittää se, että Lukossa viimeiset kaksi kautta yleisöä hurmanneen puolustaja Vili Saarijärven nimeä ei listalta enää löydy.

Viimeisen leiriviikon jälkeen Leijonista karsittiin Saarijärven lisäksi Niclas Westerholm, Oliwer Kaski, Kalle Maalahti, Niko Ojamäki ja Markus Nenonen. Otto Leskinen jätettiin sivuun terveydellisten syiden takia.

Ensi kaudeksi Sveitsiin siirtyvä Saarijärvi pelasi nelospakkiparissa vielä lauantaina, kun Leijonat kohtasi Tshekin.

Nyt listalla on jäljellä kolme maalivahtia, kahdeksan puolustajaa ja 15 hyökkääjää.

– Nyt selvillä on ryhmä, joka kokoontuu tiistaina Tampereelle. Ensimmäiset kisapassit leimataan kuitenkin vasta torstaina, eli siihen asti tarkkailemme edelleen Ruotsissa ja NHL:ssä pelaavia pelaajia, ja lopullinen MM-joukkueen kokoonpano lyödään lukkoon vasta myöhemmin, Leijonien GM Jere Lehtinen kertoi.

Ryhmän tiivistäminen ei tälläkään kertaa ollut helppoa, totesi puolestaan päävalmentaja Jukka Jalonen.

– Valinnat ovat aina haastavia. Tasaisia pelaajia, jotka kilpailevat pelipaikoista ja rooleista. Prosessi on vielä kesken. Nyt mennään tällä ryhmällä ja katsotaan, mitä torstaina ja jatkossa tapahtuu, Jalonen sanoi.