Liiga hylkäsi suunnitelman kuplasta, Lukolla kotietu koko pudotuspelien ajan – näin pelataan pudotuspeleissä

Lukolla on koko pudotuspelien ajan kotietu. Kuva: Kimmo Mäkeläinen

Liiga tiedottaa nettisivuillaan, että pudotuspelit alkavat 1. kierroksen otteluilla torstaina 15.4. Runkosarjan sijoille 7–10 sijoittuneet joukkueet kohtaavat ottelupareissa, joissa kahden ottelun maaliero ratkaisee jatkajan.

Lukko aloittaa pelinsä puolivälierissä maanantaina 19.4. Puolivälieristä alkaen sarjojen kaksi ensimmäistä ottelua pelataan peräkkäisinä päivinä kotiedun saavan joukkueen kotikaukalossa.

Puolivälierät, välierät ja finaalit pelataan paras viidestä järjestelmällä. Semifinaalit alkavat alustavasti torstaina 29.4. ja finaalit perjantaina 7.5.

Liigalla oli suunnitelma välierien ja finaalien pelaamisesta niin sanotussa kuplassa. Toimitusjohtaja Riku Kallioniemi sanoi Liigan nettisivuilla, että kuplassa ei olisi lopulta pystytty varmistamaan vain yksittäisten henkilöiden eristämistä.

– Keskitetyn kuplan merkittävin tavoite oli, että erittäin tiukoilla turvatoimilla ja päivittäisellä testaamisella saataisiin mahdollisten positiivisten testitulosten ilmetessä vain yksittäiset henkilöt eristettyä. Teimme asiassa hyvää yhteistyötä lääkärien kanssa, mutta lopulta kuitenkin arvioimme, että tämä etu ei keskitetyssä kuplassa ole saavutettavissa. Siksi kevään playoffs-ottelut pelataan normaalisti eri paikkakunnilla entisestään tehostetuin turvatoimin, Kallioniemi kertoi.

Liiga mainitsi nettisivuillaan myös, että muutokset ja ottelusarjojen lyhentäminenkin on mahdollista. Päätöksen tekee tapauskohtaisesti Liigan asettama kilpailukomitea.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Lukko viimeisteli kuuden suoran täyteen ennen kuin Helmirannan kupla kutsuu – "Lämmittää totta kai aina mieltä, kun voitetaan Ässät"