Liiga varautuu, että seuraava pelikausi saattaa käynnistyä normaalia myöhemmin

Lukko ja Ässät ovat perinteisesti iskeneet yhteen heti syyskuun puolivälissä. Kuva: Juha Sinisalo

Jääkiekkoliiga aiotaan tulevalla kaudellakin pelata 60 ottelun sarjana. Liiga ja liigaseurat ovat rakentaneet sarjaohjelmaa talvelle 2020–21, ja täyden runkosarjan pelaaminen on koettu taloudellisesti keskeisen tärkeäksi.

Tavoitteena on aloittaa runkosarja normaaliin tapaan syyskuun puolivälissä, mutta aloitus saattaa myös siirtyä syyskuun viimeiselle viikolle tai vasta lokakuun alkuun.

Asiaan vaikuttavat jääkiekon MM-kisat. Kansainvälinen jääkiekkoliitto saattaa siirtää kevään 2021 MM-kisojen alkua, mikä tarkoittaisi samalla liigan pudotuspeliotteluiden viimeisten mahdollisten pelipäivien siirtymistä myöhemmäksi.

MM-kisojen kohtalo on tarkoitus ratkaista 10. kesäkuuta järjestettävässä kongressissa.

Viime kauden kesken päättänyt koronapandemia vaikuttaa myös tulevan sesongin ottelutapahtumien suunnitteluun. Ottelutapahtumissa tullaan ottamaan käyttöön erityisjärjestelyitä yleisön, joukkueiden ja henkilökunnan liikkumisen osalta.

– Olemme jatkuvassa yhteistyössä terveysviranomaisten sekä Liiga-seurojen lääkärien kanssa. Haluamme varmistaa, että kauden alkaessa kaikilla osapuolilla on sekä riittävä tieto että selkeät toimintaohjeet turvallisuuden takaamiseksi, Liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä kertoo tiedotteessa.

Tulevaa liigakautta rakennetaan poikkeuksellisessa ja vaikeasti ennustettavassa tilanteessa. Täyden runkosarjan pelaaminen voi tilanteen muuttuessa ennen kauden alkua tai sen aikana vaatia toimenpiteitä sarjakauden tiivistämiseksi tai sarjan päättymisen siirtämiseksi.

Ääritapauksessa myös pudotuspelisarjojen pelaamista lyhyempinä voidaan joutua harkitsemaan.

Lisäksi on mahdollista, että liiga-areenoilla on kauden aikana käytettävissä vain osa yleisökapasiteetista. Mahdolliset ottelumäärien pienentämiset sekä yleisömäärärajoitukset aiheuttavat luonnollisesti suuria haasteita seurojen tulonmuodostukselle.