Liigaa pelataan joulukuussa ilman yleisöä – otteluohjelma muuttui samalla, Lukolla vielä kaksi peliä

Katsomoon ei joulukuussa pääse edes maskipäässä, mutta "maskipakko" on sen sijaan voimassa kaukalon puolella. Kuva: Juha Sinisalo

Jääkiekon SM-liiga jatkuu keskiviikosta 16.12. alkaen, mutta ottelut pelataan ilman yleisöä. Joulukuussa on yhteensä 15 ottelua, joista liiga toteaa tiedotteessaan fanien voivan nauttia Telian kautta.

Liigan mukaan yleisötapahtumat koskevat rajoitukset olisivat tarkoittaneet joukkueille pahimmillaan kuuden viikon ottelutaukoa, mikä "ei urheilullisesti tue ammattilaisjoukkueiden toimintaa". Siksi SM-liiga ja sen seurat ovat päättäneet otteluiden pelaamisesta ilman yleisöä aikavälillä 16.12.–30.12.

–Tilanne alkoi käydä haastavaksi myös tavoitteeksi asetetun täyden runkosarjan pelaamisen osalta, joten aloimme kartoittaa seurojen kanssa mahdollisuutta pelata muutamia otteluita ilman yleisöä. Tämä ratkaisu tukee sarjaohjelman läpiviemistä sekä myös mahdollistaa kannattajille sarjan seuraamisen ilman pidempiä taukoja. Selvitämme vielä areenakohtaisesti mahdollisuutta pitää otteluiden aikana ravintolatoimintoja rajoitetusti auki, kommentoi Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi tiedotteessa.

Joulun pyhinä ei pelata, mikä tarkoittaa myös Rauman Lukon kannalta muutoksia otteluohjelmaan.

Lukolla on joulukuussa kaksi ottelua: maanantaina 28.12. vieraissa Jukureita vastaan ja keskiviikkona 30.12. kotona HPK:ta vastaan. Alkuperäiseen otteluohjelmaan merkitty vieraspeli Ässiä vastaan (26.12.) ja kotipeli Ilvestä vastaan (28.12.) siis siirtyvät.

Tammikuussa Liiga jatkuu porrastetusti alueellisten rajoitustoimenpiteiden mukaisesti. Joulukuun pienemmästä ottelumäärästä johtuen runkosarjaa tullaan pelaamaan vielä huhtikuun puolella.

Liiga kertoo julkaisevansa tammikuun otteluohjelman heti rajoitustoimenpiteiden selvittyä.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Maskipakko voimassa nyt myös kaukalossa – Lukko-kapteeni Heikki Liedes: "Jos se auttaa, että saadaan pelit pelattua, niin sitten tehdään näin"