Liigakaukaloissa aiemminkin loistanut ruotsalaispakki Lukon haaviin – "Hyökkäysvoittoinen puolustaja, joka tuo meille varmasti hyökkäyspeliin aika paljon"

Jakob Stenqvist pelaa ensi kaudella Lukossa. Kuva: Elmeri Elo / All Over Press

Moni muistaa Jakob Stenqvistin suomalaisista jääkiekkokaukaloista Porin Ässien paidassa. Tulevalla kaudella ruotsalaispuolustaja pukee ylleen Lukon sinikeltaisen paidan.

Stenqvist, 25, pelasi Ässissä kaudet 2019–21 ja jatkoi porilaisseurasta KHL-kaukaloihin Severstal Tsherepovetsiin. Vuosi Venäjällä riitti, ja mies palasi kotimaahansa. Yhden Timråssa pelatun kauden jälkeen hän suuntaa jälleen Suomeen.

Sopimus Lukon kanssa kattaa yhden kauden.

– Stenqvist on hyökkäysvoittoinen puolustaja, joka tuo meille varmasti hyökkäyspeliin aika paljon. Hän osaa syöttää hyvin ja kovaa. Jakob on osoittanut arvonsa ylivoimapelissä; siinä hän on ollut aina hyvä moottori ja sitä häneltä paljon odotetaan. Hän tuo siis pöytään syöttötaitoa ja ylivoimaosaamista ja ne ovat tämän päivän liigassa isoja juttuja, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt sanoo tiedotteessa.

Lukko tiedotti perjantaina myös kolme jatkosopimusta. Harri Kainulainen jatkaa Raumalla kaksi seuraavaa kautta, Samuli Piipposen jatkosopimus on vuoden mittainen ja Kalle Ervastin uuden diilin muoto on 1+2.