Liigan kallein pelaaja kiertoon

Jos Veikkaaja-lehden tiedot pitävät paikkansa, Corey Locke oli SM-liigan tämän kauden parhaiten palkattu jääkiekkoilija. Lehden mukaan Lockelle maksettiin Turun Palloseurassa 330 000 euroa kaudesta.

Locke osoittautui pahaksi pettymykseksi. Hän ei missään nimessä ollut kovan palkkansa arvoinen Turussa. Viime viikolla TPS sai laitettua hyökkääjän kiertoon. Locken kausi jatkuu Berliinissä.

Entä muut Top 10 -palkkaiset liigatähdet?

Stephen Dixonin 300 000 euroa on Ässiltä raju satsaus. Kausi ei ole porilaisittain sujunut odotusten mukaisesti, mutta Dixon on tehnyt osuutensa. Hän on pistepörssin kärkinimiä.

Ville Peltosen luistin ei enää ihan entiseen tapaan liiku, mutta hän on HIFK:lle iso profiilipelaaja. Näin 280 000 euron palkkaa voi pitää perusteltuna.

Eric Perrin saa Jypiltä 280 000 euroa. Kanadalaishyökkääjä on tutusti pistepörssin kärkikymmenikössä.

Ossi Väänäsen


280 000 euroa on paljon peruspuolustajalle. Toisaalta Väänänen on Jokereissa Peltosen kaltainen tukipilari ja esimerkin näyttäjä.

Ilari Filppulan Jokereilta saama 270 000 euron palkka vastaa pistepörssin ykkösen markkina-arvoa.

Sen sijaan Kärppien 260 000 euroa maalivahti Johan Backlundille on yläkanttiin. Ruotsalainen ei ole viime aikoina vakuuttanut.

Kyseenalaistaa voi senkin, ovatko Riku Hahl ja Jarkko Ruutu Jokereille 250 000 euron arvoisia. Sillä palkalla hyökkääjät Helsingissä duunaavat.

Lukon maalivahti Petri Vehanen pääsi listalla kymmenenneksi


240 000 euron liksallaan. Vehasen alkukausi oli vaikea, mutta nyt hän antaa Lukolle mahdollisuuden voittoon illasta toiseen.