Liigan maalitykki palaa tuttuun KHL-seuraan – Mäntylästä Savinaisen seurakaveri

Veli-Matti Savinaisen matka jatkuu kahden huippukauden jälkeen Tapparasta KHL:ään. Uusi osoite on vanha tuttu Jugra. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Tapparassa Liigan maalikuninkuuden ja kaksi SM-kultaa voittanut Veli-Matti Savinainen siirtyy KHL:ään. Venäjälle siirtymisen myötä ympyrä tavallaan sulkeutuu, sillä Savinainen aloitti kaudella 2013–14 KHL-uransa samassa Jugra Hanti-Mansiskissa, jonne hän nyt palaa.

Jugra tiedotti Savinaisen siirrosta nettisivuillaan keskiviikkona. Aiempi kausi Jugrassa tuotti Savinaiselle 49 ottelussa tehot 13+6=19. Kaudella 2014–15 Savinainen pelasi Nizhni Novgorodissa 25 ottelua, joissa syntyi 2+3 tehopistettä

Jugraan siirtyi myös toinen Tapparassa kiekkoillut pelaaja, kun myös puolustaja Tuukka Mäntylä solmi vuoden mittaisen sopimuksen.

Mäntylä edusti viime kaudella KHL:n kiinalaista tulokasseuraa Red Star Kunlunia ja kirjoitti kokemuksistaan myös Kiekkoareenan suositulla Kiinan-kirjeenvaihtaja-palstallaan.

Kunlunin lisäksi Mäntylä on pelannut KHL:ssä myös neljän muun seuran paidassa. Kaudella 2011–12 hän siirtyi Tapparasta Neftekhimikiin, 2013–14 seurana oli Metallurg Novokuznetsk, 2014–15 Amur Habarovsk. Tuleva kausi on siis puolustajalle neljäs peräkkäinen KHL:ssä.

Lisää aiheesta

Tuukka Mäntylä: Jääkiekkoa maailman toisella laidalla

Tuukka Mäntylä: Jääkiekkoa maailman toisella laidalla, osa 2

Jääkiekkoa maailman toisella laidalla, osa 3

Jääkiekkoa maailman toisella laidalla, osa 4