Liigan odotettu päätös yllättävän nopeasti: kausi on ohi, huomennakaan ei enää pelata - Lukolta jää mitali saamatta

Lukko varmisti sijoituksensa runkosarjan kolmen parhaan joukossa ja samalla paikan euroliigaan voittamalla KalPan torstaina oudossa ottelussa Kuopiossa. Katsojia ei päästetty halliin. Kuva: Aake Niiranen

Liiga teki yllättävän nopean päätöksen: kausi on ohi, edes huomisen otteluita ei enää pelata. Lukko olisi kohdannut HIFK:n Raumalla.

Mestaruutta ei tällä kaudella jaeta, joten Lukkokaan ei virallisesti mitalia saa. Raumalaisjoukkue on kolmantena sarjassa ja olisi noussut toiseksi ottamalla edes pisteen huomenna viimeisellä kierroksella.

Liigan tiedotteen mukaan raskaan ja vaikean päätöksen tekemiseen osallistui laaja joukko. Liigan mukaan "urheilullisen unelman tavoitteluakin tärkeämpää on nyt keskittyä pitämään huolta itsestään ja läheisistään".

– On myös selvää, että Liiga ja Liiga-seurat tulevat kärsimään mittavista taloudellisista menetyksistä, mutta kuten presidentti Niinistökin eilen totesi, "talous on sittenkin vain taloutta", kommentoi Liigan hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen.