Liigapomo: Aivotärähdyksistä vähintään viiden pelin kieltoja

Jääkiekon SM-liigan toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen vaatii välittömiä toimia aivotärähdysten vähentämiseksi. Vuorinen korostaa pelaajien vastuuta pelitilanteissa, jotta huolestuttavaan kehitykseen saadaan muutos.

– Pelaajien on kiinnitettävä erityistä huomiota taklaustilanteisiin. Mikäli vastustaja ei näytä olevan taklaukseen valmiina, taklaus tulee jättää tekemättä, Vuorinen tiivistää.

Taklaukset ja niistä aiheutuneet aivotärähdykset tulevat olemaan myös SM-liigan hallituksen asialistalla.

– Tulen esittämään liigahallitukselle, että kaikki sääntöjen vastaiset taklaukset, joista on annettu iso rangaistus, menevät suoraan SM-liigan kurinpitoryhmälle mikäli seurauksena on lääkärin diagnosoima aivotärähdys.

Vuorisen mukaan rangaistuksia on syytä koventaa aivotärähdyksiin johtaneissa tilanteissa.

– Aivotärähdyksiin johtavissa sääntöjen vastaisissa taklauksissa rangaistusskaalan tulisi alkaa viidestä pelistä. SM-liigan kurinpitäjä langettaa korkeintaan neljän ottelun pelikiellot.

SM-liigan kurinpitäjä on käsitellyt runkosarjaotteluissa tällä kaudella kaikkiaan 26 kurinpitotapausta. Aivotärähdyksiin johtaneita tapauksia näistä on lähes kolmannes.

– Aivotärähdykset ovat jääkiekon kasvava syöpä, johon on löydettävä nopeasti lääkkeet. Pelaajat ovat liian kallisarvoinen asia uhrattavaksi pelin alttarille, päättää Jukka-Pekka Vuorinen.