Liigaseura nappasi päävalmentajan ja pelaajan Pallo-Iirojen vastustajalta Kakkosesta: "Meillä oli paljon kovia hakijoita niin Suomesta kuin ulkomailtakin"

Jalkapallon liigaseura FC Lahti julkisti keskiviikkona uuden päävalmentajansa. Vetovastuun ottaa 35-vuotias Ilir Zeneli, joka valmensi viime kaudella FC Espoota Kakkosessa.

– Meillä oli paljon kovia hakijoita niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Valittiin kovista hakijoista kuitenkin paras ja meidän näköisin. Halusimme nuoren ja nälkäisen, kovalla kunnianhimolla ja osaamisella varustetun Ilir Zenelin, joka varmasti tuo mukanaan intohimoa tekemiseen. Hänellä on myös näyttöjä nuorten pelaajien kehittämisestä. Ilir on mielenkiintoinen, FC Lahden toimitusjohtaja Juho-Matti Heikari perusteli seuran nettisivuilla.

FC Espoo sijoittui Zenelin komennossa Kakkosen B-lohkossa kolmanneksi. Kauden yhdeksästä tappiosta yksi tuli kesäkuun alussa Rauman Pallo-Iiroille lukemin 1-2. 

Zeneliä odottaa Lahdessa ainakin yksi tuttu pelaaja. 19-vuotias Altin Zeqiri siirtyi kesken kauden heinäkuussa Espoosta Lahteen kauden 2021 loppuun asti ulottuvalla sopimuksella.

Nopea ja taitava hyökkäyspään pelaaja viimeisteli Kakkosessa viisi maalia ja avasi maalitilinsä myös liigatasolla.

FC Espoo on FC Lahden yhteistyöseura.

- Olen tehnyt 12 vuotta töitä kehittäen itseäni, ja sopimus ammattilaisjoukkueen kanssa on iso askel lähemmäksi omaa unelmaani valmentajana. Olen sopimuksesta erittäin ylpeä, Ilir Zeneli kertoi. 

FC Lahtea tällä kaudella valmentanut Sami Ristilä siirtyi Palloliiton tehtäviin. Lahti sijoittui liigassa kahdeksanneksi ja putosi europudotuspelien avauskierroksella HJK:lle.