Liikehdintää Turussa: Smolenak ja Vittasmäki ulos, Simek sisään

Lukon lauantainen vastustaja TPS on muuttunut tauolla, sillä liigan kolmanneksi paras maalintekijä Radek Smolenak lähti aatonaattona joukkueesta.

Smolenakin ura jatkuu MoDossa. Ruotsalaisseura on Smolenakille jo seitsemäs työnantaja kolmen viime kauden aikana. Hän on viimeksi pelannut koko kauden samassa joukkueessa 2005–06.

Hänen tilalleen TPS hankki Juraj Simekin, joka vielä aatonaattona pelasi Geneve-Servetten paidassa.  Sveitsin maajoukkuehyökkääjä on TPS:n kokoonpanossa jo Lukkoa vastaan. 

Simek, 27, on Vancouverin kolmannen kierroksen varaus kesältä 2006, mutta hän ei ole pelannut yhtään NHL-ottelua. Simekille on kertynyt urallaan yli 200 peliä Sveitsin pääsarjassa ja Pohjois-Amerikan farmiliiga AHL:ssä. Hänellä on Sveitsin ja Slovakian passit.

Lisäksi TPS lainasi puolustaja Veli-Matti Vittasmäen loppukaudeksi KalPaan. Pahasta pakkipulasta kärsivä KalPa vuokrasi myös neljään otteluun puolustaja Santeri Lukan Mestiksen Jukureista.

Silmävaivainen TPS-kapteeni Petteri Nummelin on saanut lääkäriltä luvan aloittaa harjoittelun joukkueen kanssa. Nummelinia odotetaan TPS:n liigapeleihin tammikuun aikana.