Linus Nyman jatkaa kahden vuoden sopimuksella: "Vähän ruipelo vielä olen, mutta minua on autettu tämänkin asian kanssa"

Linus Nyman jatkaa Lukossa kahden vuoden sopimuksella. Kuva: Juha Sinisalo

20-vuotias laituri Linus Nyman jatkaa Lukossa kauteen 2022 asti.

Nyman pelasi viime kaudella ensimmäisen liigakautensa, jossa pelaaja nakutti 52 ottelussa 12 pistettä. Kuluvalla kaudella Nyman on tehnyt 36 ottelussa jo 18 pistettä, joten tuloksellisesti Helsingissä syntynyt laitahyökkääjä pelaa nousujohteista kautta.

Linus Nyman on mennyt monella osa-alueella eteenpäin, ja urheilujohtaja Kalle Sahlstedtilla on isot odotukset pelaajasta.

– Tärkeä palanen Rauman Lukon tulevaisuutta. 20-vuotias jätkä, joka parantaa varmuudella vuosi vuodelta, Sahlstedt linjaa.

– Nyman on taitava ja juonikas hyökkääjä, joka pystyy jo nyt ratkomaan pelejä. Pitää kuitenkin muistaa, että Linus on pienikokoinen pelaaja ja voimanhankinta ottaa paljon aikaa. Hän on vieläkin kevyt pelaaja, mutta toki vantterampi ja vahvempi mitä viime kaudella. Uskon, että taas yksi kesä lisää voiman- ja massanhankintaa, ja se auttaa häntä taas paremmaksi pelaajaksi.

Nymanin kehityskohteeksi Sahlstedt mainistee kamppailuvalmiuden nostamisen.

Nyman on itse samoilla linjoilla Sahlstedtin kanssa.

– Olen ihan samaa mieltä. Vähän ruipelo vielä olen, mutta minua on autettu tämänkin asian kanssa. Jarkko Kauvosaari on auttanut paljon erilaisten ohjelmien kanssa ja puskee minua eteenpäin. Jos on pienempi pelaaja, pitää yrittää pelata ovelammin ja löytää muita keinoja, Nyman kuvailee pelaamistaan.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Lukko lähtee voittoputkessa sarjakärki-Kärppien kimppuun – Tapio Laakso piipahti joukkueharjoituksissa

Vain tilaajille Lukko huomasi paikalliskamppailussa, että halli on liian täynnä ja pudotti kesken kauden katsojakapasiteettia