Linus Nymanin ylivoimamaalit antoivat Lukolle voiton – "Voitot aina ruokkivat itseluottamusta, Ässiä vastaan varsinkin"

Sinikeltaiset nappasivat harjoituskauden ensimmäisen voittonsa.

Viimeisessä mahdollisessa paikassa Lukko kaivoi esiin myös voiton täysimittaisissa harjoitusotteluissa, sillä se kukisti perjantaina Ässät Porissa maalein 1–2 (1–0, 0–1, 0–1).

Aiemmin sinikeltaiset olivat hävinneet vastaavat pelit Vaasassa Sportille ja Turussa TPS:lle.

– Kovaa on menty, kuten kuuluukin. Nyt oli mukava lopettaa harjoituskausi voittoon, Lukon puolustaja Tarmo Reunanen summasi.

– Nyt alkoi jo löytyä pelistä niitä juttuja, joita on myös treenattu.

Lukko teki pelissä kaksi ylivoimamaalia, jotka molemmat viimeisteli Linus Nyman. Reunanen syötti molemmat osumat.

Ässien ainokaisen Samuel Harveyn selän taakse laittoi ranskalaishyökkääjä Dylan Fabre avauserässä.

– Vauhtia oli taas tosi paljon. Ensimmäinen erä oli meiltä vähän huonompi, mutta varsinkin viimeisessä erässä tuli vähän lisää järkeä touhuun, Reunanen summasi.

– Laskiko sitten vauhti vähän, mutta olimme selvästi rohkeampia hyökkäysalueella.

Perjantaina CHL-avaus

Seuraavan kerran Lukko pelaa ensi perjantaina. Tuolloin vuorossa on syksyn ensimmäinen täysimittainen peli kotikaukalossa Äijänsuolla, mutta silloin ei enää puhuta harjoituspeleistä vaan kyseessä on CHL-avaus Belfast Giantsia vastaan.

Onko harjoituspelien voittamisella merkitystä?

– On tietysti, sillä voitot aina ruokkivat itseluottamusta. Ässiä vastaan varsinkin, Reunanen vastasi.

– Ei niistä pisteitä tule, mutta itseluottamuksen kannalta ne ovat tärkeitä juttuja. Nolla voittoa oli treenipeleistä tätä ennen, joten tähän on hyvä lopettaa.