Liput alas!

Raumam Boja kokivat viimeksi Porissa vähän kovia, silla faniryhmän isot liput vietiin järjestyshenkilöiden toimesta pois. Asiaa avaa tarkemmin Kiekkoareenasta löytyvä Juho Suoramaan blogi. Ennenkin on Porissa oltu ihmeissään järkkärien kanssa.

Lukon kotipeleissä turvallisuuspäällikkönä toimiva Heikki Kymäläinen kertoo, että isojen fanilippujen suhteen säännöt ovat selvät.

– Liiga on asettanut samat säännöt kaikille paikkakunnille. Iso lippu saa liehua, kun juhlitaan maalia. Mutta heti kun peli lähtee taas käyntiin, liput täytyy laskea alas. Liputhan rajoittavat näkyvyyttä, Kymäläinen muistuttaa.

Mitä tulee vierasjoukkueiden kannattajien sullominen kotifanien joukkoon, mistä Suoramaa myös kirjoittaa, niin sitä ei Kymäläinen ymmärrä.

– Kyllä vierasfaneille kuuluu löytyä oma alue katsomosta. Siitä myös tiedotetaan ryhmien vetäjiä hyvissä ajoin etukäteen. Turhat käsirysyt kannattajien kesken eivät kuulu tähän hommaan.

Nelosella kova setti Raumalla

Torstain Lukko-SaiPa -pelissä Nelonen Pro2 -kanava tuo koko ison tuotantonsa Raumalle.

– Studiolähetyksemme tulee Äijänsuolta ja jo kello 18 alkavassa lähetyksessä on paikalla aikamoiset vieraat, hehkuttaa

Mikko Grönman

.

– Urheilupromoottori Aleksi Valavuori ja entiset seurajohtajat Veli-Pekka Ketola sekä Jyrki Santala keskustelevat muun muassa urheilujohtamisesta. Käymme myös läpi sitä, miten on mahdollista, että Raumalla pelataan liigaa ja näin hienoissa resursseissa. Menestys ei kuitenkaan ole ollut odotettua ja miinustakin tulee.

Studiossa vierailee myös Raumalaiskiekkoilun Tuen hallituksen jäsen Rafael Eerola.

Ottelun selostaa kanavan ykköstykki J-P Jalo.