Lisää kokoa Lukko-puolustukseen – David Nemecek saapuu Raumalle maanantaina

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Rauman Lukko Official (@rauman_lukko_official) jakama julkaisu

23-vuotias tsekkipuolustaja David Nemecek siirtyy maansa pääsarjasta BK Mlada Boleslavista Lukkoon 1+1 -mallisella sopimuksella, jossa jälkimmäinen vuosi on seuran optiolla.

Nemecek on isokokoinen 194-senttinen puolustaja, jonka tavoitteena on hakea Raumalta läpimurtoa NHL:ään asti. Vasemmalta laukova Nemecek halusi nimenomaan Lukkoon tulevaksi kaudeksi.

– Hän oli seurannut miten Raumalla nuoret pelaajat menivät viime kaudella eteenpäin. Pelaaja todella kovasti halusi tulla meille ja uskoo, että pystyy Lukossa kehittymään. Lisäksi mies saapuu Raumalle jo maanantaina ja haluaa harjoitella joukkueen mukana koko kesän. Se on loistava lähtökohta ja tässä on paljon hyviä elementtejä ilmassa, urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kertoo.

Hän kuvailee Nemecekia hyvin liikkuvaksi puolustajaksi.

– David on iso, vahva ja sporttinen. Erittäin kovakuntoinen urheilija. Enemmän kuitenkin puolustava puolustaja.

– Hän pystyy pelaamaan kovaa ja iskee kiinni vahvasti. Antaa sen ensimmäisen helpon syötön. Davidilla on vahva usko ja tavoite, että näiden kahden vuoden jälkeen hän pelaa NHL:ssa, Sahlstedt lisää.

Edelliskaudellla Tsekin maajoukkueessakin pelannut David Nemecek tunnistaa itsensä urheilujohtajan luonnehdinnasta.

– Olen iso puolustaja, joka osaa liikkua hyvin, enkä pelkää käyttää kokoani hyväksi. Teen mitä tahansa tarvitsee, jotta joukkue voittaa mahdollisimman paljon pelejä.

David Nemecekille Suomi ja Liiga tulivat tutuksi viisi vuotta sitten Turussa. Tuolloin Nemecek sai vyölleen muutaman liigaottelun ja pelasi pääosan kaudesta TPS:n A-junioreissa. Puolustaja uskoo, että tästä on hyötyä kun kausi 2019–2020 alkaa syyskuussa.

– Nautin ajastani Suomessa ja minulle jäi hyviä muistoja. Kehityin täällä niin pelaajana kuin ihmisenä. Tiedän millaista täällä on asua ja pelata, joten se helpottaa sopeutumistani.

Lisää aiheesta

Lukko nappasi takalinjoilleen jykevän ruotsalaisen

Keskushyökkääjä Jere Friberg vaihtaa Rauman Kouvolaan

Vain tilaajille ”Maalini on NHL” - Kristian Pospisil tuli Raumalle näyttämään olevansa fyysisesti kunnossa

Vain tilaajille Lukko kiinnitti lahjakkaan saksalaismaalivahdin