Lohtanderit vuolivat kultaa Koululiikuntaliiton suunnistusmestaruuskilpailuissa

Sisarukset odottavat innolla jo suunnistuksen syksyn SM-kisoja.

Rasti-Lukon Aleksi ja Ilona Lohtander vuolivat kultaa perjantaina Koululiikuntaliiton suunnistusmestaruuskilpailuissa.

Aleksi voitti H20-sarjan ja Ilona D15-sarjan mestaruuden. Molemmat edustivat kisoissa Raumaa, jossa he käyvät koulujaan.Aleksi Lohtanderin mestaruus irtosi yli kahden minuutin erolla muihin.

– Kiva se on aina voittaa. Suoritus ei ollut mikään kovin ihmeellinen, loppu tuli hyvin. Vire vaikuttaa hyvältä, hän totesi Rasti-Lukon tiedotteessa.

Ilona Lohtanderille sattui suorituksessaan virheitä, mutta hän voitti silti sarjansa puolen minuutin erolla seuraavaan.

– Alku sujui tosi hyvin, mutta lopussa tuli kahden minuutin virhe, Ilona Lohtander sanoi.

Molemmat Lohtanderit odottavat innolla jo syksyn SM-kisoja. Viikon päästä kilpaillaan pitkän matkan SM-mitaleista Fiskarissa, ja sen lisäksi ohjelmassa ovat viesti, sprintti, yö ja erikoispitkä.

– Kesän keskimatka oli oikeastaan kauden pääkisani, mutta pitkältä matkalta lähden hakemaan silti mitalisijoitusta, Ilona kertoo.

– Pitkä on päämatka, vaikka kaikki ovat tärkeitä kisoja, Aleksi sanoo.

Aleksi Lohtander saavutti kesäkuun lopussa SM-keskimatkalta pronssia H18-sarjassa. Ilona Lohtander oli samassa kisassa D15-sarjassa niukasti mitalien ulkopuolella neljäntenä.